Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner797

Usta'dan Çorum Ziyareti

Çorum’da ki programlarına Organize Sanayi Bölgesinden başlayan Usta, sanayici ve iş adamları ile basına açık toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda geçen konular şöyle:

Usta: “Türkiye genelinde karşılaştığımız sorunlar Çorum esnafının da sorunu”

Sanayicinin ve esnafın sorunlarının makroekonomideki istikrarsızlık olduğunu ifade eden Usta, “fiyatlar sürekli artıyor, girdi maliyetleri çok yüksek, sanayicinin kullandığı hammaddelerde aşırı bir fiyat artışı var” dedi.

Yaz stajı sadece lise dördüncü sınıflara değil iki ve üçüncü sınıflara da yapılsın!

Usta, Çorum OSB Sanayiciler ve İş Adamları Derneği ile gerçekleştirdiği toplantıda, sanayicinin ve iş adamlarının sorunlarını dinledi.

Sanayici ve iş adamaları toplantıda Usta’ya, “Liselerde staj sadece dördüncü sınıflara var. İkinci ve üçüncü sınıf çocukların yaz tatillerinde işi öğrenmek adına firmalarımızda staj yapmasını istiyoruz” dediler. Gelen taleplerin hepsini destekleyen Usta, “Firmalarda işi öğretmek adına staj yaşı lise ikiye çekilmeli, firmanın stajyer çalışanlar için üstlendiği maliyetler, normal çalışanlar için üstlendiğinden çok daha düşük olmalı. Bu paraların bir kısmını devlet karşılamalıdır” dedi.

Çorum küçük sanayide bir esnaf Usta’ya dert yandı

Mal satacağımız zaman fiyat vermekte zorlanıyoruz diyen esnaf, “bir fiyat veriyoruz, hammaddesini alana kadar fiyatlar günlük değişiyor” dedi. Vatandaşın sıkıntılarını dinleyen Usta, “bu hükümetin en temel görevi fiyatlara ve dolar kuruna istikrar kazandırmaktır” dedi.

Küçük esnaf: “Devletten hiçbir destek alamadık”

Çorum küçük sanayi sitesinde Usta’ya dert yanan esnaf, “Destek alamadık birde üstüne 0 faizle verilen kredilerde masraf adı altında faiz alıyorlar” dedi.

Usta: “Çok mantıksız”

Bunların üstüne KOSGEP kredi programı hakkında değerlendirmelerde bulunan Usta, “İnsanların bu kredinin şartlarını sağlaması mümkün değil çünkü reel olarak cironuz geçen yıla göre %60 kaybolacak fakat işgücünü düşürmeyeceksiniz. Çok mantıksız” dedi.

Usta: “Çorum’da demiryolu ve havaalanı ihtiyacı yıllardır var”

Samsun – Çorum – Ankara demiryolu projesinin Çorum için çok önemli olduğunu vurgulayan Usta, “Çorum’un sanayisinin gelişmesi için havalimanı ve demiryolu ihtiyacı ivedilikle giderilmelidir” dedi.

Usta: “Esnaf destek vermiyorsunuz en azından su getirin diyor”

Çorum’da %60’a yakın hububatta bir kuraklık olduğunu vurgulayan Usta, “Çorum ovası ve Sungurlu ovasında büyük bir su problemi var. Kuraklık sigortası Hükümetin gündeminde olmalıdır” dedi.

Desteklerin zamanında açıklanmadığı için Usta’ya derdini anlatan bir esnaf, “2019 desteğini 2021’de aldım” dedi.

Bütün sorunları dinleyip çözüm önerileri sunun Usta, Çorum’un sıkıntılarını gerek Soru Önergesi gerekse Meclis Araştırma Önergesi vererek dile getireceklerini vurguladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.