Öne Çıkanlar istanbul Hasan Tosgar
banner798

Usta Limanların Peşini Bırakmıyor

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta yaptığı sosyal medya paylaşımında, TBMM soru önergesini paylaşarak; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, limanların kiralama sözleşmesinin uzatılmasının Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiği bilgisini vererek, limanlar hakkında kritik sorular sordu.

USTA: ÇOK MÜCADELE ETTİK, SAVAŞTIK

Paylaştığı tweette “çok mücadele ettik, savaştık ama engel olamadık” diyen Usta, kanun hakkında “adrese teslim, millete faydası yok” ifadelerini kullandı.

Anayasa Mahkemesinin limanların işletme süresinin uzamasına ilişkin kanun maddesini iptal ettiğini vurgulayan Usta, “En sonunda mahkeme bizi haklı buldu” dedi.

USTA: TALEP HANGİ FİRMALARDAN GELDİ

Samsun Milletvekilli Usta, Bakan Karaismailoğlu’na TBMM soru önergesi vererek şu soruları sordu:

Kanunun çıktığı 6.01.2022 tarihi ile Anayasa Mahkemesi tarafından iptal Kararının yayımlandığı 2.08.2022 tarihine kadar, İşlettiği limanın işletme hakkı süresini 49 yıla tamamlayan firma oldu mu?

Oldu ise bunlar hangi firmalardır?

Bunlarla ilgili ne gibi işlem yapmayı düşünüyorsunuz?

Firmalara Limanları devrederken yapılan sözleşmede limanlarda hangi yatırımları ve bu yatırımların ne kadar sürede yapılacağı konusunda belirlenmiş maddeler var mıdır?

Limanı teslim aldıktan sonra taahhüt ettiği yatırımları ve tamamlayacağı eksikleri süresinde yerine getirmeyen firma var mıdır?

Varsa bugüne kadar bunlara hangi işlemler uygulanmıştır?

Firmalar işletme süreleri bittiğinde aldıkları limanı nasıl geri teslim edeceklerdir?

Örnek olarak: alınan vinçlerin çoğunluğunun tekerlekli olması süre dolduğunda limandan çekip, limanı bomboş hurda şeklinde mi verecekler?

Sözleşmelerde bununla ilgili belirgin bir madde var mıdır?

Sözleşme bitimine en yakın tarihe oldukça uzun bir zaman varken sözleşme süresinin 49 yıla tamamlanması talebi hangi firma veya firmalardan gelmiştir?

Neyi gerekçe göstermişlerdir?

Anahtar Kelimeler:
Iyi PartiErhan UstaSamsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.