banner798
 Siyasetin nabzını belirliyoruz.
 
Seçimlerin başlamasına bir yıldan az zaman kaldı… Bu anlamda partiler çalışmalarını organizeli bir şekilde sürdürmekte, daha önce yazdığımız yazıda ne kadar kararlı olduğumuz çıktı. Hasan Aslan, 2000’li yıllarda yerel secimi Şükrü Neiş’e kaybetmişti. O dönemlerde ise AK-Parti, MHP’nin yıkılmaz kalesini yıkıp adından söz ettirmişti. Sonrasında ise MHP’ cephesi seçimlerin yaklaşıldığı bir dönemde siyasi olarak bazı isimler ortaya atsa da gene aday Hasan Aslan olmuştu.
 
HER KESİMDEN DESTEK ALMIŞTI
 
O dönemde Şükrü Bey’in yapmış olduğu ve yapamadıkları hizmetleri eleştirme maiyetinde kitapçıklar bastırılmıştı. AK-Parti ilçe teşkilatı hiç beklenmedik bir iş çıkartarak, herkesin yakında tanıdığı, insan ilişkileri iyi olan bir adayla seçimine gitti.Çok geç kalmayıp Belediye Başkan Adayı olarak ismini Zihni Şahin’den yana kullandı. Çünkü, şu anki Mevcut Başkanları herkesimden oy alabilecek bir potansiyele sahipti… Bu gün Zihni Şahin DP, CHP ve MHP’den oy ALARAK o koltuğa oturmuştur. Az çok siyaseti bilen kişiler bu konu da sanırım itiraz etmezler.
 
POLİTİK YAZMIYORUZ!
 
Hasan Aslan’ın ,Zihni Şahin’in karşısında kaybettiği seçimin nasıl kaybedildiğini herkes biliyor.AK-Parti’nin aday adayı bellidir.Oda Zihni Şahin….Kimi,zaman AK-Parti’de değişiklik arayan bazı maceracı gruplar, Başkan Şahin’in isminin yerine başka aday adaylık söylentileri dolaşsa da ,netlik kazanmayıp, dedikodulardan başka bir şey olmadı.Bundan bir önceki yazımızda da belirttiğimiz gibi Şükrü Bey’in gönderilme nedeni neydi.Zihni Başkan’ın gönderilme nedeni ne olacak?Halk bunu AK-Parti teşkilatına sorar, bunun cevabını nasıl VERİRLER...Bu da tartışılır.Onun içindir ki AK-Parti bu ağır taşın altına giremeyeceğini şuanda iyi gözlemliyoruz.Sonuçta siyaset de her şey var…
 
MHP ÇEPHESİ!
 
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)’de işler diğer partilere göre bir az daha Arap saçı…Bu gün MHP’de gelinen noktayı bizler www.BafraGazetesi.com olarak değerlendirdiğimiz zaman tepkiler alıyoruz. Almamızın da sebebi her şeyi fazlası ile doğru söylediğimizden dolayıdır. İşte MHP,”Bafra’da her zaman MHP gücü vardır.’’ Güçlü bir parti olduğu içinde aday adayını halen belirleyememiştir. MHP’de Aday Adaylıkta genellikle şu isimler ön planda tutuluyor. Nusret Seven,Özgür Topkaya,Aslan Yıldırım Hüseyin Acar ve Hasan Aslan hatta bir ara Erkan Pişkin’in bile aday olacağı söyleniyordu.Nedense MHP İlçe Başkanı Hüseyin Acar,bu konularla ilgili hiçbir medya kuruluşuna ne kendi adına nede diğer isimler adına açıklama yapmadı.Sadece Bafra Öğretmenevinde verdiği bir basın kahvaltısında şu ifadeyi kullanmıştı. “Bafra Belediye Başkanlığına aday adayı olarak isimleri geçen kişilerin MHP ile anılması ne kadar doğru yolda olduğumuzun göstergesidir.”Bu ne kadar bir doğru cümle tartışılır, çünkü kendisinin de Belediye Başkan aday adaylığının söylentileri ortalıkta dolaşmakta… Bu konu ile ilgili de KAMUOYU bir açıklama beklemektedir.
 
DİĞER ADAYLARI KİM TANIR?
 
Yukarıda ifade ettiğimiz gibi,bu isimlerle yola çıkmayı hedefleyen MHP’nin yolu çok uzundur.Çünkü iktidar Bafra’da AK-Parti’dir.Bu seçimlerde köylerde merkeze katılacak.Bu da demek ki, 21 Mahalle seçimleri belirlemeyecek.115 Köy ve 4 Belde karşısında MHP çalışacak.Güçlü bir partiden alacağı oylarla bayrağını tekrar sallayacak.Köylere bakıldığında bazı kesimdeki arkadaşlar bizlerin bu ifadelerini farklı algılaya bilir.Onun için bu konuyu biraz daha açmak isterim.Köylerimizde bir anket oluştursalar,MHP’deki adayların isimleri söylense sanırım kimse çıkan sonuçtan şaşırmaz.Çünkü bu gün köylerde Hasan Aslan’ı 10 yaşımdaki yeğenime sorsanız tanır.Ya diğer adayları kim tanır?!
 
HASAN ASLAN FAKTÖRÜ UNUTULMAMALI
 
MHP Aday adaylık döneminde Hasan Aslan’sız hareket etmeyeceklerini düşünüyoruz. Mevcut Belediye Başkanı Zihni Şahin’i herkes tanıyor. Daha doğrusu AK-Parti köylerde Başbakan’ın adına oy vereceği fazlası ile vatandaş var. Gözlemlerimize göre de MHP Adayını erken belirleyemediği için seçimin son 3 ayına adayını açıklar bu aday da büyük bir ihtimalle Hasan Aslan olur. Bunu şimdiden söyleyelimde o gün geldiğinde kimse şaşırmasın… Hasan Aslan aday gösterilmediği durumda ise MHP’den Bafra’ya sürpriz olur. Hasan Aslan’ın adaylığı söz konusu olmaz ise seçilen adayın yanında Hasan Aslan’ın olması sağlanmalıdır. Ancak bu şekilde MHP’ Bafra’da şaha kalkabilir.
 
KÜSKÜNLÜK MÜ? YOKSA İSTEMEMEZLİK Mİ? SORUN NE?
 
Bir açıklama da şuna değinmek istiyorum.’MHP gurubunda bu gün siz çok biliyorsunuz.’ diye bizleri eleştirenlere sormak istiyorum.”İlçe teşkilatınızda, ‘Ülkü Ocakları ile bir probleminiz var mı? Ayrıca, Hüseyin Acar Beyin yapmış olduğu basına açık veya kapalı programlarına neden Meclis üyeleri katılmıyor.” Bu Konuyu diğer yazımda değineceğim. 
 
BU YAZILAR BOL BOL GELECEK!
 
Son olarak ta buradan bir kaç hususa değinmek isterim. Öküz altında buzağı arayanlara da bir ders vermek istiyorum: ‘’Adem Dilek olarak 6 yıldır basının içerisindeyiz siyasetten spora, sendikalardan tarıma, başkanlardan bakanlara, sivil toplumdan okullarımıza, tarımdan sanayiye kadar on binlerce haber yaptık. Metinlerinizi yazdık. Yüz binlerce resim çektik, binlerce her konudaki toplantıya katıldık. Basın görevimizin öncesinde 1997’de Bafra da esnaflığa başladım hükümet caddesi üzerinde çiçekçilik yaptım daha sonra peyzaj ve havuz şelale sistemleri yaptım. Bafra da dönemin en güzel parkı Alpaslan Türkeş parkına şelale havuz kazandırdım.2000 yılında askere gittim. 2002 yılında internet cafe işletmeciliği… Son olarak 2006 da bilişim üzerine şirketimi kurdum. 2007 de www.bafragazetesi.com  web sitesini açarak görsel basının içersinde yer almaktayım. yaşım 35 iki çocuk babasıyım siyaset yazacak kadar bilgiye de donanımda sahip olduğumu düşünüyorum. 50 yaş üstü siyaset adamlarının Bafra ya ne kazandırdıklarını da bu gözlerle iyi görüyorum. Bazı kişilere öküz altında buza aramaktan vaz geçmelerini uyarıyorum. Bol bol spor haberi yaptığımız içinde bunlar siyaseti bilmiyor, yazamaz diye saçma düşüncelere kapılmayın yoksa seçimlere doğru hata yaparsınız. Bafra’nın iyiliği için ne gerekiyorsa bizler maddi ve manevi olarak hazırız. Yazılarımızın devamının geleceğini de unutmayın. Hoşçakalın…
 
A.D
(ADEM DİLEK)
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.