Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner797

19 Mayıs Yarı Maratonu koşuldu

Samsun'da 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Uluslararası 19 Mayıs Yarı Maratonu düzenlendi. 117 erkek, 22'de kadın sporcunun yarıştığı maratonu Samsun Valisi İbrahim Şahin'in startı ile başladı. 21 kilometrelik maratonu erkeklerde Etiyopyalı atlet Sulti Gure Timbre birinci, Etiyopyalı atlet Kefyalew Deja Buruse ikinci, Etiyopyalı Assefa Argachew Tola üçüncü tamamladı. Kadınlarda ise Ağrı'dan Sevilay Eytemiş birinci, Konya'dan Senem Eser ikinci, İstanbul Kasımpaşa Spor Kulübü'nden Yasemin Can üçüncü bitirdi.

Öte yandan 19 Mayıs Uluslararası Yarı Maratonu'na katılan ve kadınlar da yarışmayı 1'nci sırada bitiren Ağrı'dan Sevilay Eytemiş, Youwin maratonu bitirdikten sonra rahatsızlandı. Finiş çizgisine güçlükle gelen yarışmacı, kısa süreli fenalık geçirdi. Koşu alanında sağlık ekiplerinin olmaması dikkat çekti.

Maraton sonunda yapılan ödül töreninde Samsun Valisi İbrahim Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Şükrü Eken, birinciye 3 bin TL, ikinciye 2 bin TL, üçüncüye 1000 TL ve dördüncüye 750 TL ve birer cumhuriyet altını verdi.










Anahtar Kelimeler:
SamsunMaraton
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.