Öne Çıkanlar Doluluk oranı Midye
banner867

CAS’ın Samsunspor kararı 15 Temmuz’a ertelendi
banner852

PTT 1'nci lig takımlarından Samsunspor, eski futbolcusu Aminu Umar, 2013-2014 sezonunda alacakalarının ödenmemesini gerekçe göstererek sözleşmesini tek taraflı feshederek durumu FIFA'ya bildirdi. Bunun üzerine FIFA, Samsunspor kulübüne 2 dönem transfer yasağı getirdi. Kırmızı-Beyazlılar Umar'a borçlarının olmadığını belirterek Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) itiraz etti. CAS Samsunspor'a verilen kararı yeniden incelemek ve karara bağlamak üzere ilk olarak Mayıs 2016 sonu, daha sonra da erteleme yaparak 15 Haziran tarihini verdi. CAS'tan bugün Samsunspor kulübüne gönderilen yazıda ise karar tarihinin 15 Temmuz 2016 olduğu tebliğ edildi. Bunun üzerine Samsunspor Kulübü resmi internet sitesi üzerinden kamuoyunu açıklamada bulundu. Kulübün yaptığı açıklama şöyle:

"Spor kamuoyunda 'Umar davası' olarak bilinen eski lisanslı oyuncumuz Aminu Umar, kulübümüzde 2013/2014 döneminde sözleşmeli futbolcu olarak bulunmuş, ancak alacaklarının ödenmemesini gerekçe göstererek sözleşmesini fesih etmiş ve ardında da kulübümüzü FİFA'ya şikâyet etmişti. Bu dava nedeni ile kulübümüze FİFA tarafından iki dönem transfer yasağı verilmişti. Bu karara tarafımızdan CAS nezdinde itiraz edilmiş, deliller sunulmuş ve bu gelişmeler ışığında cezanın kaldırılması tarafımızdan talep edilmiş, ancak dava uzadığı için verilen cezanın ilk dönemi Ocak 2016 transfer döneminde infaz edilmişti. Davaya yeniden bakmayı kabul eden CAS, karar açıklaması için ilk tarih olarak Mayıs sonunu göstermiş, ardından da bu tarihi 15 Haziran 2016 olarak revize etmişti. Spor kamuoyunun da bu kararı en az bizler kadar merak ile beklediğini biliyoruz. Bu sebeple bugün 16 Haziran 2016'da gelen CAS erteleme yazısını ekte tercümesi ile paylaşıyoruz. Bu yazıdan da anlaşılacağı üzere ilgili kurul kararın açıklamasını 15 Temmuz 2016 tarihine bırakmıştır. Bu karar, sunduğumuz deliller ile davanın lehimize geliştiğini, mahkemenin doğru karar verebilmek için tarihi ileri attığını düşündürmektedir. Bununla birlikte TFF'nin açıkladığı 2016-2017 dönemi transfer tarihinin 10 Haziran-31 Ağustos 2016 olduğu göz önüne alındığında lehimize sonuçlanacak bir karardan sonra yeni sezon hazırlıkları için çok kısa bir zaman diliminin kaldığı görülmektedir. Yönetim olarak bu görüşlerimizi ilgili mahkeme ile paylaşacak ve kulübümüzün menfaatlerini aramaya devam edeceğiz."



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876