Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner797

Dünya kupasında tarihin enleri
banner852

DÜNYA KUPASI TARİHİNİN EN’LERİ

2022 FIFA Dünya Kupası’na sayılı günler kala, Ajans Press turnuva tarihinin en’lerini araştırdı. Dünya Kupası’nın 92 yıllık tarihinde, 79 ülke turnuvada boy gösterdi. Klasman liderliğine 237 puanla Brezilya yerleşirken Almanya 221 puanla ikinci İtalya ise 156 puanla üçüncü sırada bulunuyor.

1930 yılından beri düzenlenen turnuva, tarihinde ilk kez Kuzey Yarım Küre’de kış mevsimine denk gelen bir dönemde oynanacak. Katar’ın ev sahipliği yapacağı büyük organizasyonda 8 farklı stadyum boy gösterecek. Heyecanla beklenen organizasyon, 21 Kasım’da başlayacak ve 18 Aralık’ta Lusail Iconic Stadyumu’ndaki finale ev sahipliği yapacak.

EN DEĞERLİSİ İNGİLTERE

2022 FIFA Dünya Kupası’ndaki milli takımlar ve oyuncularının piyasa/transfer değerleri incelendiğinde, ilk sıraya 1 milyar 290 milyon euro ile İngiltere’nin yerleştiği görüldü, ikinci sırada Fransa (1,060) üçüncü sırada ise Brezilya (1,010) yer aldı.

EN ÇOK MAÇ OYNAYAN VE EN ÇOK ŞAMPİYON OLAN BREZİLYA

Dünya Kupası tarihinde en çok zafer kazanan takım Brezilya (5) oldu. Sambacıları 4’er şampiyonlukla Almanya ve İtalya takip etti. En fazla müsabaka oynayan ekipler 109 karşılaşmayla Brezilya ve Almanya olurken İtalya 83 karşılaşmaya çıktı.

EN HIRÇINI JAVIER MASCHERANO

Arjantinli Javier Mascherano, turnuva tarihinde çıktığı 20 maçta 7 sarı kart görerek turnuva tarihinin en hırçın futbolcusu oldu. Brezilyalı Cafu ise 20 maçta 6 sarı kart gördü.

EN GOLCÜ M.KLOSE

Alman futbolcu M.Klose’nin 16 golle en golcü futbolcu unvanını elinde bulundurduğu organizasyonda, bugüne dek 900 karşılaşmada 2 bin 458 kez top ağlarla buluştu. Brezilya efsanesi Ronaldo 15 gol, Alman G. Müller ise 14 golle en çok gol atan diğer oyuncular oldu.

EN GOLLÜ DÜNYA KUPALARI

Brezilya’da düzenlenen 2014 FIFA Dünya Kupası’nda toplam 171 gol atıldı. Bu, Fransa 1998 ile birlikte turnuva tarihinin en gollü yılları oldu. Son olarak 2018’de Rusya’da düzenlenen turnuvada 169 gol atılmıştı.

MEDYADA DÜNYA KUPASI

Medya takip kurumu Ajans Press, Katar’da düzenlenecek Dünya Kupası’nın medya yansımalarını derledi. Ajans Press’in 15 binin üzerinde gazete, dergi, internet sitesi ve televizyon kanallarını incelediği medya araştırmasında, 2022 başından günümüze kadar Dünya Kupası konulu 164 bin 541 adet haber yansıması tespit edildi. Haberlerin mecralara göre dağılımı incelendiğinde ise haberler içeriklerinin yüzde 87’lik kısmı internet haber platformlarında yer bulurken, yüzde 8’i TV kanallarında yüzde 5’i ise yazılı basın mecralarında yer aldı.

Anahtar Kelimeler:
Dünya Kupası
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876