Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner797

Koronadan Yeşil Sahalara Merhaba!

Gerek ülkemizi ve gerekse de tüm dünyayı ciddî bir biçimde tehdit eden; sadece tehditle de yetinmeyip, tüm dünyada binlerce insanın hayatına mâloan, Korona virüsü halen tehdidine devam ediyor.

Yine de ölüm oranı; dünya ülkelerine göre daha az olan Türkiye' deki vâka ve ölümlerin düşüş göstermesi, yetkililerin, kısıtlayıcı önlem ve yasakları kısmen de olsa serbest bırakması; özellikle esnafları, iş yerlerini ve 65 yaş ile 20 yaş altı insanlarımızı, sevindirici kararların alınmasına sevketti.

İşte; bu serbestliğin uygulanacağı alanlaran biri de, spor ve özellikle de futbola hasret kalan spor camiası, futbol ve diğer spor kulüpleri oldu.

Mâlum; bu karara en çok sevinenlerden biri de şüphesiz ki Yılport Samsunspor oldu ! Nasılsevinmesinler ki; şampiyonluğa ramak kalmışken, bu virüs nedeniyle liglerin oynanması iptal edilince; Samsunspor' umuzun da şampiyonluğunu resmen ilan edişi gecikmişti.

Aslında en yakın rakibimiz Manisa FK ile aramızdaki 10 puanlık fark ile biz zaten, matematiksel anlamda şampiyonluğuğumuzu ilan etmiştik ama illâ ki liglerin tüm maçların oynanması gerekiyordu yasal şampiyonluğumuzun ilânı için.

Şimdi, TFF' nin Sağlık Bakanlığı , Bilim Kurulu ve diğer ilgili kurumlarla yapılan görüşmeler sonunda, federasyon kulüplere liglerin 12 Haziran' da başlatılması kararını tebliğ etti.

Bu karara sevinenler olduğu gibi; Samsunspor' un golcü oyuncusu Atabey Çiçek tepki gösterdi. Çiçek, basına yaptığı açıklamada; liglerin başlamasına pek sevinemediğini, virüs kaparlarsa bunun insan sağlığı açısından iyi sonuçlar vermeyeceği gibi bazı açıklamalarıyla spor basınında dikkat çekti.

Şimdi mutlaka; bu konuyla ilgili gereki açıklama, Yılport Samsunsor yönetimince yapılacaktır sanıyorum. Bir olumsuz tepki de Ankaragücü' nden geldi. Ankaragücü' nde bir futbolcuda Kovid- 19 testinin pozitif çıkması nedeniyle; Ankaragücü Kulüp Başkanı Fatih Mert de bu koşullarda futbol oynanmasının zor olduğunu söyledi.

Kısacası, bu karara sevinenler kadar, virüsten endişe duyanların da olduğu bir gerçek ve Sağlık Bakanlığı bu konudaki tüm sorumluluğun TFF' de olduğunu açıkladı.

Ancak; tüm spor kulüpleri de virüse karşı yoğun tedbirler almaya başladılar ve tek tek kulüler, futbolcularını Kovid- 19 testine tâbi tutmaya başladılar.

Umarız, ciddî bir sağlık sorunu yaşanmaz ve çok özlediğimiz ligler hayırlısı ile tamamlanır. Zaten daha önce de olduğu gibi; stadlardaki maçlar seyircisiz ve gerekli sağlık önlemleri alınarak oynatılacak.

İnşalah bu sezonu en sağlıklı, virüssüz atlatırız. Özellikle Yılport Samsunspor için; şampiyonluğa giden yolda, inşallah önemli bir sorun çıkmaz ve lig sonunda resmen şampiyonluğumuzu yasal olarak ilân eder, kupayı kaldırır ve önce 1. Lig' e, ardından da Süper Lig' e yükseliriz.

Kulüp Başkanımız sn. Yüksel Yıldırım, Teknik Direktör sayın Ertuğrul Sağlam, yönetim kurulu,, taraftar desteği ve tümSamsun şehri ile; biz bu başarıyı, şampiyonluğu zaten çoktan haketmiştik ve mutlu sona çeyrek kaldı !

Tüm takımlara ve tabi ki Samsunspor' umuza başarılar diliyoruz. Yolunuz açık olsun. Saygılarımla.

Oktay ZERRİN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.