Öne Çıkanlar CHP Tunceli İl Başkanı Ali Rıza CİNSEL SALDIRI
banner798

Lig ne zaman başlayacak
banner852

Bakan Kasapoğlu, TFF Başkanı Nihat Özdemir ve Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ile bugün telekonferans görüşmesi yaptı. Son gelişmelerin değerlendirildiği toplantıda, Haziran ortasında yeniden başlaması öngörülen lig takvimi görüşüldü. Saat 14.00'de başlayan zirve yaklaşık 2 saat sürdü. Bakan Kasapoğlu, liglerin durumuyla ilgili, "Hepimiz için asıl olan, liglerin tamamlanmasıdır. Bu yolda da Bilim Kurulu başta olmak üzere, sağlık kuruluşlarımızın yönlendirmeleri, sağlık otoritelerinin, uluslararası kurumların yaklaşımları çok önemli bir rehberdir. ifadelerini kullandı. Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ise, "Şu anda en muhtemel senaryo 12-13-14 Haziran'da lig ve Türkiye Kupası maçlarının başlayıp, 26 Temmuz'da bitirilmesi." diye konuştu.

Son dakika gelişmesi... Süper Lig’in yeniden başlamasıyla ilgili bugün kritik bir toplantı yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Futbol Federayonu Başkanı Nihat Özdemir, Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil ile kulüp başkanları telekonferans yöntemiyle görüştü.

Toplantıda, Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr. Alpay Azap ve Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) açıklamaları ışığında liglerin Ağustos ayının ilk haftasında bitirilmesini tavsiye eden UEFA İcra Komitesi’nin kararı değerlendirildi. Saat 14.00’te başayan telekonferansta, TFF ve kulüplerin yaptıkları çalışmaların raporları dikkate alınarak Haziran ayının ortasında başlaması öngörülen ligle ilgili takvim çalışması yapıldı.

Bilim Kurulu üyesi Prof.Dr. Alpay Azap önceki gün, “Haziran’da liglerin başlatılması gerçekçi gibi duruyor” ifadelerini kullanmıştı. Dünya Sağlık Örgütü’nden, “Türkiye’de vaka sayıları dengeye oturmaya başladı, iyimserlik içerisindeyiz” açıklaması gelmişti. UEFA İcra Komitesi’nin dünkü toplantısında, tatil edilen liglerin Ağustos’un ilk haftasına kadar tamamlanması yönünde tavsiye kararı çıkmıştı.

Süper Lig ne zaman başlayacak?

Kritik toplantının ardından konuşan Kulüpler Birliği Başkanı Mehmet Sepil, en muhtemel senaryonun sezonun kalanının 12-13-14 Haziran'daki maçlarla başlaması olduğunu açıkladı. Sepil, "Şu anda en muhtemel senaryo 12-13-14 Haziran'da lig ve Türkiye Kupası maçlarının başlayıp, 26 Temmuz'da bitirilmesi." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876