Öne Çıkanlar Samsun master
banner798

Lige eksi puanla başlama riskini ortadan kaldırmış olduk
banner852
TFF 2. Lig ekiplerinden Samsunspor'un kulüp başkanı İsmail Uyanık, FIFA'ya başvuran eski futbolcuları Andre Luiz Bahia Santos ve Mohammed Larbi'nin dosyalarının çözülmesi anlamında çok büyük adımlar atıldığını, lige eksi puanla başlama riskini ortadan kaldırdıklarını söyledi.

Uyanık, Nuri Asan Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, Samsunspor'un eski futbolcu ve yönetici alacakları nedeniyle transfer tahtasının kapalı olduğunu, FIFA'da da dosyalarının bulunduğunu hatırlattı.

Göreve geldikten sonra transfer tahtasının açılması ve FIFA'daki dosyanın kalkması için çalışma yapmaya başladıklarını vurgulayan Uyanık, şöyle konuştu:

"Yerli ve yabancı 30 futbolcuya yaklaşık 15 milyon lira ödeme yaptık. En büyük sıkıntımız FIFA'daki Andre Luiz Bahia Santos dosyasıydı. İki gün önce 350 bin avro ödenerek kapanma aşamasında çok büyük bir yol kat edilmiştir. Kulübümüz hukuki olarak bütün süreçleri bitirmişti. Bahia, federasyona bir dilekçe veya bir mail yazdığında Samsunspor'a sezon başlamadan veya başladığında eksi 6 puan ceza verilebilirdi."

Uyanık, Samsunspor'un FIFA'daki Mohammed Larbi dosyasının da kritik öneme sahip olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Yaptığımız girişimler sonucunda Larbi ile 225 bin avroya anlaştık. Yakın bir zamanda ödemesini yapacağız. Böylelikle FIFA nezdinde en büyük sıkıntımız olan Bahia ve Larbi dosyasının çözülmesi anlamında çok büyük adımlar atılmıştır. Yani FIFA'ya başvuran Andre Luiz Bahia Santos ve Mohammed Larbi'nin alacaklarını ödeyerek lige eksi puanla başlama riskini ortadan kaldırmış olduk."

Uyanık, Samsunspor'un adının "Yılport Samsunspor" olarak değiştirilmesi için Türkiye Futbol Federasyonuna başvuruda bulunduklarını ve eylül ayından itibaren isim sponsoruyla yollarına devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:
Samsunspor
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876