Öne Çıkanlar bafrada kaza kurşunu CİNSEL SALDIRI
banner797

Nuri Asan Tesisleri'nin şu anda ruhsatı yok
banner852

Canik ve İlkadım ilçelerinde Millet Bahçesi kullanımı oluşturulmasına ilişkin imar planı değişikliği ile ilgili konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, "Millet Bahçesi planını genişletmezsek Samsun Fuarını inşa edemeyiz. İçerisindeki Nuri Asan Tesisleri'nin şu anda ruhsatı yok. Onu kalıcı olarak plana işleyeceğiz. Nuri Asan Tesisleri ile ilgili siyaset üretme çabaları bayatladı. Defalarca ifade ettik. Tesis yerinde kalacak. Samsunspor Kulübü Derneği yarın kullanmaktan vazgeçerse orayı müze yapacağız" dedi.

Büyükşehir Belediye Meclisi’nin mart ayı ikinci toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 59 madde görüşüldü. Meclis üyelerine her geçen yıl Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarının düştüğünü ifade eden Başkan Mustafa Demir, "Borcumuz her yıl reel olarak düşmektedir. Eski kur hesabına bakılırsa her yıl borcumuz aşağı düşüyor. Bunlar üzerinden siyaset yapmak doğru değil. Bu şehir yerel yönetimlerde tarih yazıyor. Tüm muhalefetteki meclis üyelerimiz net bir şekilde görecek. Yaptığımız hizmetlere rağmen borçlarımız düşüyor" ifadelerini kullandı.

ARAÇ PARKI NOKTASINDA TÜRKİYE'DE ÇOK GÜÇLÜYÜZ

Araçları kiralamak yerine satın alarak bütçede büyük oranda kar elde ettiklerini kaydeden Başkan Demir, "Mezarlıklardaki araçları daha önce ihale ediyorduk. Şimdi satın alıyoruz. Her aldığımız aracı kiraladığımızda 3.5 yıllık kira parasıyla baktık ki aracı satın alıyoruz.  3.5- 4 yıllık kira parasına mal edip peşin ödeyip aldığımız o araçları da 25 yıl boyunca kullanacağız. Geçen yıl iş makineleri aldık karla mücadelede müthiş bir performans gösterdik. Araç parkı noktasında Türkiye'de çok güçlü belediyeyiz. Beton santrallerimizi kuralı bir yıl oldu. Şu anda o da kendini amorti etti. Bir yılda maliyeti çıktı. Her yıl 4 tane beton santrali kadar iş yapacağız ve para kazanacağız. Destekleri içinde belediye meclisimize teşekkür ediyorum" dedi.

PLANI GENİŞLETMEK ZORUNDAYIZ

Canik ve İlkadım ilçelerinde Millet Bahçesi kullanımı oluşturulmasına ilişkin imar planı değişikliği ile ilgili de konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir şunları söyledi:

“Millet Bahçesi planını genişletmezsek Samsun Fuarını inşa edemeyiz. İçerisindeki Nuri Asan Tesisleri'nin şu anda ruhsatı yok. Onu kalıcı olarak plana işleyeceğiz. Yabancılar Pazarı'na tadilat yaptık. Orasının şu anda ruhsatları iptal edilmiş vaziyette. Biz oraya yeni tadilat projesi hazırladık. Kapalı Çarşı'dan sonra Türkiye'de hüviyeti itibariyle en önemli turizm ve ticaret alanında markalaştırmaya götüreceğiz. Üzerine de şu anda GES projesi çalışıyoruz. Kaldı ki Nuri Asan Tesisleri haricinde kalan alanlar ile ilgili uygulama projemiz bitti. Millet Bahçesi 100 dönüm. Gülsan 250 dönüm. Nuri Asan Tesisleri hariç bizim sosyal tesisler de dahil bu alanların tamamı proje kapsamında. Onun içerisinde Çocuk Köyü, parklar, göletler, gezinti alanları var. Biz buraya hizmet için geldik. Bozmak için değil. Saathane’de yaptığımız çalışmaları görüyorsunuz. Samsun'u öz kimliğine kavuşturuyoruz. Subaşı'na otopark yaptık. Çiftlik Caddesi'ne iki ada bulduk yapacağız. Oralarda da otopark inşa edeceğiz. Millet Bahçesi Planını eğer bugün geçirmezsek Yabancılar Pazarı'nı yıkmak zorunda kalırız. Bugün değilse yarın mahkeme kararı ile orası yıkılır. Bu aldığımız Samsun'u markalaştıracak olan tarihi kararlar."

BELEDİYENİN SPOR TESİSİNİ YIKMAKLA NE İŞİ OLUR?

Tesisler üzerinden siyaset yapanları da eleştiren Başkan Demir, şöyle devam etti:

“Nuri Asan Tesisleri ile ilgili siyaset üretme çabaları bayatladı. Tesis yerinde kalacak. Samsunspor Kulübü Derneği tesisin kendilerine yettiğini ifade ediyor. Biz de onu tamamen planlara işleyip ruhsatlandırarak onlara uzun süreli şekilde tahsis yapacağız. Kullandıkları kadar kullanacaklar. Yarın kullanmaktan vazgeçtiklerinde orayı müze yapacağız. Ama Nuri Asan Tesisleri dışındaki bize ait yapılar da dahil oradan kalkacak. Samsunspor'u siyasete alet etmeye çalışanlara göre harekete etmiyoruz. Biz işimize bakıyoruz. Bir belediyenin spor tesisini yıkmakla ne işi olur akıl alır gibi değil."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876