Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner798

Samsunspor Hocasına kavuştu
banner852

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu ile 1+1 yıllık resmi sözleşme imzalandı.

Nuri Asan Tesisleri’nde ‘Cumhuriyet’in 100. Yılında şampiyonluk en çok Samsun’a yakışacak’ temasıyla düzenlenen imza törenine Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu’nun yanı sıra Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Başkan Vekili ve İcra Kurulu Üyesi Veysel Bilen ile Genel Müdür ve İcra Kurulu Üyesi Soner Soykan da katıldı.

İmza töreni öncesi konuşan Samsunspor Futbol Kulübü A.Ş. Başkan Vekili Veysel Bilen, “Sayın Hüseyin Eroğlu, ülkemizde her zaman farklı bir teknik adam duruşu sergiledi. Kendisiyle iki sezon önce de görüşmüştük. O dönemde Altınordu sistemini tam anlamıyla oturtmak için iki sezona daha ihtiyacı olduğunu belirterek teşekkür etmişti. O gün Eroğlu'nun kişisel değil kulüp çıkarlarını ne denli ön plana koyduğunu gördük. İki sezon sonra dün bir daha konuştuk ve aslında değişen bir şey olmadığını gördük. Kendinden çok Samsunspor'u konuşmayı tercih etti. Hatta sözünü ettiğiniz konuyu gündemine bile almadı. Zaten ortada anlık bir refleksle söylenmiş bir söz var. Bugün Samsunsporumuz için yeni bir dönem başlıyor. Tartışmalardan ne kadar uzak durup ne kadar olan bir kulüp olursak başarıya da o kadar çabuk ulaşırız” dedi.

Samsunspor’da görev almanın çok güzel bir duygu olduğunu belirten Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, “Samsunspor, gol kralları ve A Milli Takım oyuncuları yetiştiren, Türk futbolunun en değerli kulüplerinden biri. Her zaman bir ekol olan Samsunspor'da görev yapmak çok güzel bir duygu. Bugün yepyeni bir döneme başlıyoruz. Bu dönem, bizi sezon sonunda şampiyonluğa götürecek. Şampiyonluk için kusursuz bir saat mekanizması gibi çalışmalıyız. Saatin hep doğruyu göstermesi için her çark ve her dişli üzerine düşen görev ve sorumluluğu yerine getirmeli. Günde iki kez değil her zaman doğruyu göstermek temel prensibimiz olmalı. Ben, ekibim ve futbolcu kadrosu her şeyini verecek. Ama şampiyonluk için tüm veriler kusursuz çalışmalı. Bu nedenle kamuoyu, Samsun halkı, gazeteci arkadaşlarım herkes ama herkes hedefe odaklanmalı. Söz veriyorum, 11 yıllık hasreti birlikte sona erdirip şampiyonluk kupasını hep birlikte kaldıracağız. Bu kupa bizim değil, Samsun halkının kupası olacak. Bizler sadece onların isteklerini yerine getiren kişiler olacağız” diye konuştu.

Konuşmaların ardından basın mensuplarının sorularını cevaplayan Hüseyin Eroğlu, “Almanya doğumluyum, Alman ekolünden geliyor ve iki yabancı dil biliyorum. Sahada sadece futbol oynamaya odaklanan, işini yapmaktan başka bir şey düşünmeyen, her şeyini ortaya koyan her futbolcu ile çalışır ve anlaşırım. Taraftarı bir baskı değil, en büyük destek unsuru olarak görüyorum. Samsunspor taraftarı en zor zamanlarda takımının yanında olarak bunu fazlasıyla ispatlamış, çok önemli bir güç. Bence bunu artık rakiplerimiz düşünmeli, baskı altında maç oynamak onlar için zor olacak bence” şeklinde konuştu.

15 yıldır hem A takımıyla hem de altyapısıyla bütün organizasyona hakim bir teknik direktörüm. 10 yıl içerisinde Türk futboluna, dünya futboluna kazandırdığımız genç futbolcular, bununla beraber geliştirdiğimiz birçok futbolcunun da Türk futbolunda oynadığını görüyorum. Yakın bir zamanda Samsunspor Futbol Akademisi Yücel hocam ve Savaş hocamla birlikte bir oluşum başlattı. Süreç böyle gelişmesi gerekiyor. Şuandaki en önemli hedefimiz A takımı şampiyon yapmak. Bunlar sürerken U19 takımımızdan A takımına çıkacak oyuncularımız bizim için değerli. Şuanda da A takımımızda genç oyuncularımız var. 

Samsunspor’un kadrosuna güvendiğini ifade eden Hüseyin Eroğlu, “O dönem 70 puan Samsunspor’u Süper Lig’e çıkaramamıştı. Bu sezon 70, 71 ve 72 puanın ilk ikiden çıkaracağını düşünüyorum. Ama gidişat puan ortalamasını etkileyecektir. Şuan belki transfer yasağı olan takımlar var. Onların performansı, bazen ligde çok güçsüz takımlar olduğu zaman puan barajı yükseliyor. Çünkü her takım onları yeniyor. Sonuçta biz çok güçlüyüz. Her maçı kazanmak için çıkacağız. Tabiki iniş çıkış yaşanacak ama sonuçta hedefe ulaşmayı planlıyoruz. Bu sene farklı düşünüldüğü, 100’üncü yılın olması, Kurtuluş Savaşının Samsun’dan başlaması, bunlardan dolayı bende acayip bir his uyandırdı. Bunu birlikte başaracağımıza inanıyorum. Başlangıcı da buradan yapacağımıza inanıyorum. Şahsen 10 yıldan sonra başladığım Samsunspor’da bunu başaracağıma inanıyorum. Kurulan kadro şuanda iyi bir kadro. Tek tek bakıldığında bu ligin en önemli kadrolarından birine sahibiz. Önemli olan bu oyuncuların birlikte oynamasını sağlamak. Mental olarak iyi hazırlamak, taktiksel olarak iyi hazırlamak. Bu hafta başlayacak Bandırmaspor maçıyla birlikte bu oyuncularımızla ilk yarıyı tamamlayacağız. Benim şöyle bir özelliğim vardır. Elimizdeki 22 veya 23’üncü oyuncuyu bile kullanmak, onu geliştirmek. Öyle bir hal alıyor ki, son maçlarda hiç oynamamış 1-2 oyuncuyla oynamak durumunda kalıyorsun. Ama bu hazırlığı önceden yaparsan, bu oyuncuları küstürmezsen, oyuncuları işin içine dahil edersen onlardan da çok iyi verim alırsın. Şuanda Samsunspor kadrosuna güveniyorum. Gerçekten çok değerli yabancı ve yerli oyuncuları var” dedi.

Konuşmaların ardından Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu, resmi sözleşmeyi imzaladı.

19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yusuf Ziya Çakır ve gazeteciler, Teknik Direktör Hüseyin Eroğlu’na çiçek vererek, başarılar diledi.

Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Eroğlu’nun ekibinde Yardımcı Antrenörler Hüseyin Eroğlu ve Ahmet Çağıran, Atletik Performans Antrenörleri Çağlar Volga ve Kortan Aktürk, Rakip İzleme Levent Bayraktar ve Kaleci Antrenörü Neşet Büyükkılıç yer alacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876