Öne Çıkanlar Dayandı Dereköy
banner797

Bedenler donduruluyor ,tekrar canlanacak

Ölümsüz olma tutkusu insanoğlunun en gizli arzularından biri. Ancak imkansız görünen bu tutkuyu bir adım daha gerçeğe taşımak mümkün olabilir. Zira yeni bir teknolojik yöntemle binlerce kişi bedenlerini gelecekte uyandırılmak üzere donduracak!

'Kriyoprezervasyon' adı verilen yöntemle kişinin bedeni çok düşük sıcaklıkta donduruluyor ve bu bedenler gelecekte istediği bir tarihte yeniden uyandırılıyor.

Bu yöntem tamamen yeni bir buluş değil aslında... Milattan önce 2000'lerde yiyecekler tazeliğini korusun diye buz evlerinde saklandı. 17. yüzyılda ise filozof Robert Boyle canlı hayvanları vakumlayarak dondurmayı denedi. Kısmen başarılı da oldu.

Ancak keşfedilen bu yeni yöntem insanlara ölümsüzlüğü sunacak gibi görünüyor.

Krioprezervasyon yöntemi bedeni eksi 196 dereceye kadar soğutarak tüm hücre, doku ve organları koruyor.

Mevcut teknoloji bu yöntemle dondurulan bedenlerin bin yıla kadar korunabileceği görüşünde.

Şimdiden bu teknolojiyle kendini dondurtmak isteyen binlerce kişi var. Bunların arasında ünlü bitcoin zenginleri ve beyzbol oyuncularına kadar çok sayıda tanıdık simanın olduğu gelen bilgiler arasında.

Anahtar Kelimeler:
SağlıkBeden
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.