banner867
 BÜTÜN ŞEHİR YASASI İLE YENİ BELEDİYECİLİK VE YENİ BAŞKANLIK
Bütün şehir yasası ile Büyük şehir Belediyelerinin yanında Büyük şehre bağlı ilçe belediyelerinin de belediyecilik ve belediye başkanlığı tanımı değişime uğradı. Yeni yasanın getirdiği ekonomik ve yetki kısıtlamaları ile ilçe belediyeleri rutin diyeceğimiz temizlik, mezarlık, zabıta hizmetleri ile küçük sokakların alt yapısı, asfaltlaması, çevre düzenlemesi ve yeşil alan çalışmaları ile ilgilenecek, bunun yanında sosyal ve kültürel belediyecilik ön plana çıkacak. Birde yeni mahalle olan köylerin içinde yol ve rutin hizmetler yapacak. 

İlçe Belediyelerin hizmet alanları bu noktalarda olurken belediye başkanları da yeni bir misyon yüklenmiş olacaklar. Bu kanun ile Belediye başkanları toplumsal önderlik yapmalı. Bu toplumsal önderlik şehrin hedeflerinin belirlenmesi, bu hedeflere ulaşma noktasında siyasiler, hükümet, büyük şehir belediye başkanı, Vali, Kaymakam, sivil toplum örgütleri, basın, muhtarlar, dernek ve odalar ile istişare, koordine, işbirliği ve dayanışma ile çalışmak ve bu çalışmalarda ilçenin kuruluşlarına liderlik yapmaktır. 

BÜTÜN ŞEHİR YASASI İLE BAFRA BELEDİYESİ NASIL YAPILANDI

Bu noktalardan baktığımızda Bafra Belediyesi oluşturduğu, sosyal hizmetler ve kültür müdürlükleri ile Sosyal ve kültürel belediyeciliğe yönelik adımlar attı. Belde ve Köylerinde mahalle statüsüne geçmesiyle bir zorunluluk olarak muhtarlıklar müdürlüğü de geldi. Bu müdürlükte mahalleler ve muhtarlarla belediyenin diğer birimleri arasında hizmetlerin yapılması bakımından bir köprü görevi oluşturacak. Muhtarlarda hangi konu hangi müdürlüğü ilgilendiriyor, ilçe belediyesini mi, büyük şehir belediyesini mi yada devletin başka kurumunu mu ilgilendiriyor, kimin yetki alanın da diye bir kargaşa yaşamayacak. Pratiğe yönelik olumlu bir gelişme olarak görünüyor. Umarız uygulamada bir başarı sağlanır. 

SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERE ÖNERİLERİMİZ

Bafra Belediye Başkanı ikinci kez seçildikten sonra sele sepet şenliklerinin aslına uygun olarak yapılacağını, halk konserinin aynı akşam yapılmayacağını açıkladı. Bir tek Bafra’da uygulanan bu şenlik Bafra’nı tanıtımı için fırsattır. Bu konuda duyarlı olan başkan Şahin’in bu konuda neler yapacağını yaklaşmakta olan Ramazan ayı içinde göreceğiz. Başkan Şahin sözlerini tuta bir siyasetçi bu sözünü de tutarsa elinde fener dillerinde maniler ile gezen çocuklarımızı sokaklarda göreceğiz. Cadde ve sokaklarımız şenlenecek. Gezmelerden sonra son toplanma yeri ise yeni kent meydanı olarak belirlenir ve burada da hem Ramazan ayının ruhuna, hem çocuklara hem de ailelere hitap edecek etkinlikler düzenlenirse çok güzel olur. Sele sepet şenlikleri için çok etkili duyurular yapmalı, organizasyon kusursuz olmalı, ulusal medya mutlaka davet edilmelidir. 
Başka Şahin geleneksel sünnet şöleninde de yine bu inancımıza uygun bir program düzenlemelidir. Sünnet şöleninde de konser yerine, semazen gösterimi, ilahi grupları olmalı, kuran-ı kerim okunmalı, bu programa ilçe protokolünün, sivil toplum kuruluşlarının tüm muhtarların, dernek ve odalar ile halkın yüksek katılımı olmalı çocuklarımız orada yalnız bırakılmamalı, onların eğlenmesine yönelik etkinlikler olabilir, hediyeler verilmelidir. 

YENİ ÖNERİLERİMİZ:
1- Bafralılar günü: Bafra içinde ve dışında yaşayan iş adamı, siyasetçi ve bürokratı ile tüm Bafralıların bir araya geleceği bir Bafralılar günü organize edilmelidir. Bu Bafra Belediyesine yakışır. Bu Bafralıların hasret gidermesini sağlayacağı gibi, birlik ve beraberliği güçlendirir. Bir sinerji oluşturur. Bafra’nın bir güç merkezi olmasına katkı sağlar. 
2- Hıdırellez Şenlikleri: Bu yıl iki ayrı kutlama yapıldı. Biri Bafra Hüseyin Kurumahmutoğlu Gençlik merkezide, diğeri Hıdırellez mahallemizde. Bu ayrı ayrı olmamalıdır. Bafra Belediyesi önderliğinde ama her kurum ve kuruluşumuzun içinde olduğu bir platform halinde en güzel şekilde ve seçilecek tek bir yerde yapılmalıdır. 

YENİ BELEDİYE BAŞKANLIĞI MODELİ TOPLUMSAL ÖNDERLİKTİR

Bütün şehir yasası ile ilçe belediye başkanları toplumsal önderlik yapmalıdır. Bafra Belediye başkanı yaptığı bazı açıklamalarda buna vurgu yaptı. Buna uygun görüşler ortaya koydu. Başkan Şahin Bafra için 5 ana hedef açıkladı. Bizde bu hedefleri akılcı ve Bafra Gerçeklerine uygun bulduk. Başkanın Şahin’in bu hedefleri şular:
1- Kentleşme
2- Tarım ve Bafra Tarım Tekno parkı
3- Turizm,
4- Sanayileşme ( OSB, Sera OSB, medical ihtisas OSB)
5- Üniversite şehri olmak
İşte bu hedefler toplumsal önderliktir. Bu hedefleri gerçekleştirmek için, siyaset kurumu Devlet/Hükümet, Valilik, Büyük şehir Belediyesi, Kaymakamlık, Oda ve dernekler, sivil toplum kuruluşları, Üniversite ve akademisyenler, iş adamları, muhtarlar, basın, Kent konseyi, halkın katılımı desteği ve kamuoyu oluşturulması ile birlikte hareket edilmesi, bu unsurların harekete geçirilmesi ve şehrin yönlendirilmesidir. Başkan Şahin’in tüm bu unsurlarla yapıcı ve olumlu ilişkileri Bafra içinde şanstır. Başkan Şahin toplumsal önderlik için en uygun isimdir. Bafra bu 5 hedefe ulaşmayı hak ediyor. Bu 5 hedef Bafra’yı her yönüyle değiştirir ve işsizliği önler, ekonomiyi canlandırır, kültür ilerlemesini sağlar, daha güzel ve huzurlu bir Bafra oluşur. 
Biz bu yazı dizimizde Bafra Belediyesinin:
- Yetki alanları ve gelir durumu bakımından Mevcut durumun analizini yaptık,
- Eleştirilerimizi dile getirdik
- Eksiklikleri söyledik
- Önerilerde bulunduk
Bütün bunları her türlü olumlu ya da olumsuz tepkiyi göze alarak Bafra için yaptık. Çünkü Bafra hepimizin ortak değeri ve yaşama alanıdır. Çünkü BAŞKA BAFRA YOK…..
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876