banner798
Bafra Musiki Derneği Fotoğraf Kulübü olarak Başaran Köyü ve civarına daha önce 4-5 kez gezi düzenledik . Orada gördüğümüz kilise , mağara v.b kalıntılar  bu bölgenin bir medeniyete beşiklik yaptığını ortaya koyuyordu .

Başkanımız Sayın Namık Anarat'ıngördüklerimizi , ilgili kişi ve kurumlarla paylaşmamızın faydalı olacağı önerisinden sonra İl Kültür Müdürümüz Sayın Yüksel Ünal Hanımefendi ve Arkeolog Sayın Emine Yılmaz Hanımefendilerle tekrar ziyaret ettiğimizde , buradaki medeniyetin varlığı bilirkişilerce de görülmüş oldu  . İlgililer araştırmaları devam eden bu medeniyetin az 3000 yıllık bir olabileceğini belirttiler.

Tüm dünya insanlarının artık kültür turizmine verdiği önem gözönüne alınırsa , umudumuz , dileğimiz ve çabamız Bafra’mızın da Karadeniz Sahil Yolu üzerinden yapılacak gezilerde önemli bir uğrak yeri olmasını sağlamaktır .

Bu anlamda , en son gezimizde , davetli sayısı artırılarak yöreyi tanıtmak ve gezdirmek üzere yaklaşık 300 kişi Başaran köyünde idik . İlgili kişi ve gruplar gerekli gözlem ve incelemelerini yaparken diğer katılımcılar yörenin sahip olduğu  güzelliklerin tadını yanı sıra, köydeki hanımların yaptığı gözlemelerden yiyerek çıkardılar .Ayrıca belediyemiz  tarafından hazırlanan pide ayran sunumu yapıldı.

Biz hep birlikte , büyük , küçük , dağcı , fotoğrafçı , belediye başkanı , öğretmen , doktor , şair , çiftçi , öğrenci ve daha birçok farklı insan bir arada güneşli bir günde festival güzelliğinde bir gün yaşadık . Günü Bafra  Belediye Başkanı Sayın Zihni Şahin beyefendinin Yeni Kent Meydanında misafirlere ikram ettiği dondurma ikramı ile tamamladık .  
 
Hepimiz orada tek bir nedende birleştik .  
" Biz " olmak için .  
Olduk ve olacağız ...  
Tüm katılımcılara sonsuz teşekkürlerimizle .  
Saygıyla 
Hoş Kalın  
Sevgiyle Kalın 





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.