banner798

 

 1 Kasım 2014 tarihinde Ankara Gençlik Parkı Kültür Merkezi Necip Fazıl Salonunda düzenlenen evde sağlık hizmeti alan hasta ve hasta yakınları için düzenlenen  şiir ve müzik içerikli bir etkinlikte olmanın onurunu  ve yaşadığımız anları sizlerle paylaşmak  istedim . 

Salon , engelli çocuklar , plaket vermeye gelemeyecek derecede hasta olduğu halde , kızı tarafından  salona getirilen  bir  hasta ve hasta yakınları ile doluydu .

Program koordinatörü , Şair Nursen Kurban aynı zamanda bir sağlık çalışanı . Yani hastalar ile birebir iletişimde olan bir arkadaşımız . Bir süredir yoğun bir şekilde bu etkinlik için hazırlandı . Program bitişinde verdiği emeğin  ne kadar anlamlı ve değerli olduğu hastalar tarafından  ifade edilmesi  tüm yorgunluğunu almış olmalı ki , son derece mutlu idi. 

Sunucu ,yorumcu ve şair  Cumhur Karaca’nın  kendi ekibi ile sanat yönetmenliği yaptığı programda , Kazakistan Yesevi Üniversitesi öğretim görevlisi Zekeriya  ,  Medeniyet Üniversitesi öğretim görevlisi Sevil Piriyeva , Tokat ‘tan  şair-yazar Ünal Kar  ve ben şiirlerimizle yer aldık .


Etkinliğin en güzel yanı  tüm salonda hissedilen insan sıcağı idi  . Dokunması insanın  insan yüreğine güzeldi …

Belli ki , iyi geldi  kısacık olsa da , farklı bir zaman dilimi   onarıyordu yıpranan yanlarını insanın …

Kolay değil,  hasta veya yakını olmak ;

Yorgun oluyor ,

hüzünlü oluyor ,

umutsuz oluyor zaman zaman ,

yalnız  hissediyor ,

kederleniyor hasta veya hasta yakınları  …

Bunlar ve benzer nedenlerledir ki ,

önemsenmeli , ellerinden tutulmalı , yüreklerine dokunulmalı

yakın olmalı hasta ve yakınlarına ,anımsayarak insan yanlarımızı

 

Hep umutla …

Hoş Kalın 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.