Öne Çıkanlar Bafra Belediye Başkanı Mustafa Candal
banner797

Başkan Şahin’den Medikal OSB ÇED raporu müjdesi

Karadeniz Teknik Üniversitesi şehir ve bölge planlama bölümü öğrencilerinin Bafra’ya yönelik hazırladıkları sunum esnasında söz alan Belediye Başkanı Zihni Şahin ilçe için önem arz eden Medikal OSB ÇED raporu ile ilgili gelişmeyi paylaştı. Başkan Şahin, “Organize Sanayi Bölgemizdeki Medikal İhtisas OSB ile ilgili yapılan ÇED Raporu başvurusu onaylandı. Hayırlı olsun.” Diyerek müjdeyi verdi.

Başkan Şahin’in müjdesinin ardından Göksel Başar ÇED Raporunun bulunduğu dosyayı basın mensupları ile paylaştı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın karar belgesinde şu ifadelere yer verildi. “25.11.2014 tarih ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliğinin 14. Maddesi gereğince “Samsun Bafra Medikal İhtisas Organize Sanayi Bölgesi” projesi hakkında “Çevresel Etki Değerlendirmesi Olumlu” kararı verilmiştir.

Başkan Şahin daha sonra yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:

“Organize Sanayi Bölgemizde Medikal İhtisas OSB kuruldu. Hayata geçmesi için de ÇED raporu istenmişti. Yaklaşık bir yıl sonra ÇED raporu olumlu yönde çıktı. 18.03.2016 tarihi itibarı ile artık Bafra’da Medikal İhtisas OSB’nin kurulması ile ilgili hiçbir engel kalmadı. Yakın zamanda bakanlık altyapı çalışmalarını tamamladığında Medikal yatırımcılar, yatırımlarını yapacaklar. Bafra’da Türkiye’nin Egobet bir cazibe merkezi olacak. Onların birlikte hareket ederek bir araya gelmeleri ilçemiz, Samsunumuz ve ülkemiz ekonomisine ciddi katkı sağlayacak. Medikal İhtisas OSB ile beraber Bafra’mız büyük bir ivme kazanacak, kalkınma hızı kazanacak. İlçemiz hak ettiği yere gelecek. Ümit ediyorum ki Bafra’mız göç alan bir şehir haline gelecektir. Emek veren bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ticaret Odası, Ticaret Borsası, milletvekillerimiz ve kaymakamlığımız hep beraber hareket ettik ve bu güzel neticeye vardık. Tekrar hayırlı olsun” dedi.




Anahtar Kelimeler:
Bafra OsbOsb çed Müjdesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.