banner798

Uzun bir aradan sonra, Samsun yereline dair köşe yazısını kaleme alma kararı aldım. Çünkü; doğup büyüdüğüm, doğduğum zamandan bugüne kadar hatırı sayılır bir gelişme olmaması karşısında, yine aynı coğrafyada doğup yetişmiş, bağını koparmadan yöreyi yıl yıl gözlemlemiş, bu süreçte belediyecilik anlamında birikim elde etmiş ve sorunları vakıf olduğunu açıklamalarından idrak ettiğimiz bir aday adayı, Samsun gündeminin dikkat çeken ismi oldu.

Hastanebaşı Mahallesinden, İlkadım Belediye Başkanlığına Ak Parti’den aday adayı olan Enver Sedat TAMGACI…

2012 yılından itibaren, köşe yazarlığına soyunmama ve yereldeki gazete-haber sitelerinde gün gün köşe yazılarıyla bu sorunları ifade etme sorumluluğunu iliklerime kadar hissetmeme etken olan, İlkadım’ın güneyi olarak isimlendirdiğimiz mahallelerde, yol, su, kaldırım dediğimiz temel belediyecilik hizmetleri harici tek bir adım dahi atılmadı.Bu sürecin akabinde, afet riski taşıyan alanların sorunlarını bilen, çözüme yönelik yöntemleri bölgesel olarak belirleyen bir başkan adayının varlığı, şahsımı olduğu gibi yöre halkını da eminim mutlu etmiştir.

Cumartesi gecesi canlı yayın konuğu olan Tamgacı, İlkadım’ın en büyük sorunu ve beklentisi olan Kentsel dönüşüm sorununa geniş bir şekilde değindi. Akıllı şehirin önemine dikkat çekerek İlkadım’ı iyi tanıyıp sorunu doğru tespit etmenin gerekliliğine dikkat çekmesi, sorunun kesin çözümüne ulaşmadaki asli etkendir.

İlçenin, Kuzey Anadolu fay hattına yakın bir bölge olduğunun bilincinde olan sayınTamgacı,İlkadım’ın bu gerçek çerçevesinde planlanmasının gerekliliğini ifade ederek kentte bulunan iki üniversite ve akademik veriler ışığında, bilim insanlarıyla koordineli şekilde, zeminin sağlamlığına göre mimari seçimi de belirleyerek yol almanın önemine vurgu yaptı.

Her seçim döneminde, kentsel dönüşüm diyerek propaganda yapan adayların doğalgaz ve diğer teknolojik altyapılardan mahrum bırakılmasının karşısında sayınTamgacı,kentsel dönüşüme, ülkenin çeşitli yerlerinde hayata geçirilen 5 farklı model ile örnek verdi ve bu modelleri ayrı yerlerde uygun olan alanlara uygulayacaklarının müjdesini verdi.

Bu gerçek de; daha düzenli yol ağına, daha çok yeşil alanlara, daha az karbon salan ilçeye, daha teknolojik yerleşimlere, daha az suça meyleden insanlara hizmet edecektir. Kısaca; kömür ve odun gibi doğalgazdan daha pahalı yakıt tüketimi yaparak soba yakma zahmetinden kurtulmuş, fiber internet altyapısı tesisiyle daha teknolojik ve hızlı haberleşme ağına sahip olmuş, park ve bahçe tesisiyle fazlaca rekreasyon alanlarına kavuşmuş, güvenlikli ve güvenlik kameralı yerleşim yerleriyle alenen suç işlenmesini engellenmiş alanları doğuracaktır.

Başkan Tamgacı’nın, ilçenin kozmopolit yapısıyla beraber her bir gencin farklı eğilimde olması münasebetiyle sporun, kültürün, sanatın sadece yer-yerleşke ismi olmasının ötesinde fiilen uygulandığı bir ilçe hayal etmesi, geleneksel belediyeciliğin ötesinde sosyal belediyeciliği iliklerine kadar hissedeceğine işarettir.

Bunun yanında, bulvarın altı ve üstü olarak nitelendirdiği İlkadım’ın, sosyal gereksinimlerine göre kategorize edilmesi gerektiğini söylemesi üzerine her bir bölgeye ayrı hizmetler planlama düşüncesi fonksiyonel hizmet üretim özelliğini ve vizyon hinterlandının genişliğine işaret etmektedir.

Göç alan bir ilçe olduklarını bilmesi ve bu göçünolumsuz yönde olduğunun farkında olması da, yetenekli ve yetkin bireyleri ilçeye çekmeye yönelik bir kent yapısı inşa etme gayretkarı olacağının sinyalidir...

Yayının sonuna doğru, iyi bir teknik altyapısı olan kadrolarla işe koyulmanın önemine de değinen Tamgacı, alanında yetkin ve mevzuatına hakim bireylerle kadrolaşmaya gideceğini ve her daim sahadan haberi olacak idarecilerle kente yön vereceklerini açıkça ifade etti.

Bu gelişmeler ışığında, başkanlığa gönülden adaylığı olan Enver Sedat TAMGACI’nın, bugüne kadar altı boş proje vaat eden birçok aday karşısında yöntemler belirterek girişim yapacağını iddia etmesi ve İlkadım ilçesinden gelen biri olarak şans olduğunu ifade eder; Ak Parti Genel Merkezince adaylığının tescillenmesini gönülden arzu eder ve halkın teveccühü ile de başkanlık koltuğunda görmeyi içtenlikle isterim.

Başka Samsun ve başka bir İlkadım yok…

Bu değerleri, öngörülü bir şekilde koruyacak ve çıtasını yukarılara taşıyacak idare ehline hep birlikte ihtiyacımız var…

Allah’a emanet kalın.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.