Öne Çıkanlar 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları 30 Ağustos
banner797

Aslan Yürekli Bir İnsan Alaeddin Dursun
banner852

Şiirlerle Hayata Tutunan Aslan Yürekli Bir İnsan Alaeddin Dursun

Aslen Artvinli olup, hâen Samsun Ondokuzmayıs ilçesi; Engiz Mahallesi'nde ikâmet eden, Kültür Bakanlığı Halk Şairi Aaeddin Dursun'un acılı ve hüzünlü hayatı, gözlerinden ve hayalinden asla gitmiyor.

Halk Şairi Alaeddin Dursun'un yaşadıkları, gördükleri adeta bir ibret tablosu. Dursun' un yaşadığı olayları dile getiren bir röportajı görüşlerinize sunuyoruz:

Oktay Zerrin: " Alaeddin bey, biliyorum çok acı ve zor fakat okurlarımız bilgilendirmek için siz biraz üzeceğiz, İk sorumuz; kısaca kendinizi tanıtır msnz ?

Alaeddin Dursun: Öncelikle hoşgeldiniz. Aslen Artvinliyim fakat uzun yılardır Ondokuzmayıs ilçesi, Engiz Mahallesi'nde yaşıyorum.

2 erkek ve bir de kızım olmak üzere 3 evladım vardı ancak her 3 çocuğum da; kader bu ya; üçü de epilesi hastası idi. Maalesef; oğullarımzdan Hasan Hüseyin' i 21 Haziran 2019, Ahmet Mücahit'i 29 Şubat 2020 ve kıynetli eşim, hayatım, gözbebeğim ve her şeyim Hava Kaya Dursun'u ise, 17 Aralık 2021 tarihlinde kaybettik.

Kızımız Cansu Sultan Dursun, hastane yoğu bakımda tedavi görüyor.

Zerrin: Çocuklarınız epilepsiden vefat ett. Kızınız tedavide ve değerli eşiniz de hayatını kaybetti. Biraz bu onuda görüşlerinizi alalım lütfen.

Dursun: Az önce de ifade ettiğim gibi; 2 erkek evladımızı epilepsi hatalığından kaybettk. Biricik eşim Hava Kaya Dusun ise; OMÜ Onkoloji servisinde, göğüs kanserinden dolayi yattı ve maalesef 71. Günü vefat etti.

Kızım Cansu Sultan, yoğun bakıma 21 Kasım 2021 de, 4 gün nöroloji servisinde yattıktan sonra; nöroloji yoğun bakıma götürdüler .Hâlen yoğun bakımda. Kendi hastalığı epilepsi den yatiyor, iyiye gidiyor ve bir müddet daha yatacak.

Zerrin: Eşinize ve çocuklarınıza yazdığınız şirlerle sadece Samsun, Ondkuzmayıs değil; tüm Türkiye ve hatta yurt dışında bile, eşinize ve çcuklarınza olan örnek tavrlarınız, onları gece gündüz bizzat beslemeye çalışmanız gerçekten de her türlü takdire değer. Ne diyorsunz bu konuda ?

Dursun: Teşekkür ederim. Ben şiire başladiğim günden bugüne hep eşime çocuklarıma yazdım.

Eşimi, çocuklarımı çok seviyorum ve onlarla çok güzel anılarımız oldu. Keşke geri getirebilsek. Ben eşime, şu anda yaşıyormuş gibi hep ona şiirler yazıyorum

Bu sevda şiirlerimİ; elim kalem tuttuğu müddetçe yazmaya devam edeceğim. Eşimin eksikliğini şiir yazarak tamamlıyorum

Her kesimden şairler, akrabalar, komşular halen ölümüne inanamıyorlar. Her zaman ziyaretimize gelerek, bizleri çokmutlu ettiler. Eşim, sevilen biriyidi

İkramı çok severdi. Hasta bile olsa, hiç belli etmeden misafirleri hoş karşılardı. Zaten siz de devamllı evimize gelirdiniz ve bu dediklerime bizzat şahit oldunuz.

Sanatçılar, şairler, yazarlar ve binlece insan, evimize akın edip hem çcuklarımızı merak edip grdüler hem de eşimle birlikte,onları misafirperverlik ölçülerinde ağrlamaktan onur ve gurur duyduk.

Hepinize Dursun Ailesi olarak çok teşekkür ederiz.

Zerrin: Sizin ayrıca şairlik yönünüz de var ve Kültür Bakanlığı Halk Şairi ünvanı da aldınız. Ne diyecesiniz?

Dursun: Evet hani derler ya " hayata tutunuyor "diye; şte ben de hayata şiirlerimle, eşim Hava Kaya Dursun ve çocuklarımın sevgisiyle hayata tutunuyorum.

Edebiyat piyasasnda 7 r kitabım var. 40 civarında şirim bestelendi. Şiir kitaplarımın isimleri:

" SEVDA ÇİÇEĞİM GÜL GONCASI,MEHTAPLI GECELER ,YÜREĞİMİN SESİ ,SEVGİ DOLU ÇOCUKLAR YANAŞTİM SON LİMANA,LOŞ IŞIKLAR ALTINDA."

Yayn tarihleri ise: 2015,2016,2017,2018,2018,2020,2020 olup; kitap fuarlarına siz ve şair dostlarım ile katılıyorum.

Zerrin: Son olarak; bir botanik bahçesi yaptnız değil mi ?

Dursun: Evet; eşim Hava Dursun adına evimizin bahçesinde bir " Hava Dursun Botanik Bahçesi " yaptım ve bahçede eşimin sevdiği çiçeklerle çeşitli eşyalara yer verdim.

Zerrin: Bir de TRT Haber tv kanalında, bir program çekildi değil mi ?

Dursun: Evet, TRT Haber tv kanalı evimizi ziyaret etti ve 229. program olarak, " Ömür Dediğin " adlı program televizyonda yaınlandı. Çok sayda tebrik ve beğeni, yorum aldık.

TRT ' ye bu nâzik prgram için şahsınızda teşekkürlerimi bir borç biliyorum.

Zerrin: Başka bir şey söylemek ister misiniz

Dursun: Şimdilik bu kadar, ilginize ve bu röportajın çıktığı veya çıkacağı gazete, ajans ve internet haber sitelerine çok teşekkürler.

Selamlar, sevgiler, saygılar.

Özel Röportaj: Oktay ZERRİN- Samsun

Anahtar Kelimeler:
Alaeddin DursunSamsun
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876