Öne Çıkanlar istanbul DEAŞ operasyonu
banner797

Bafra'yı deniz erozyonu vurdu

Tarım arazilerinin zarar görmesi sonucu, Fener Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şeker, Bafra Kaymakamı Cevdet Ertürkmen’e giderek bilgi verdi, ekipler ise bölgede incelemeler yaptı.

Su altında kalan tarım arazilerini incelemeye giden Bafra Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner gazetecilere açıklamalarda bulundu,” Türkiye genelinde Pazar günü yaşanan aşırı yağış ve fırtınadan dolayı, Bafra Ovası’nda hasar meydana geldi. Kırsalda enerji hatların, direklerin yıkılması gibi olaylar, ovada ise arazilerde su baskınları yaşandı. Sahil Kent, Gelemağra ve Fener Mahallesi’nde tarım arazilerinde hasarlar oluştuğunu” kaydetti.

Osman Tosuner,” Şiddetli rüzgarlar ve yağıştan ötürü Fener Mahallesi’nde yaşayan Berati Özkan’ın evinin çevresinde, Fransızlardan kalma tarihi fener çevresinde bulunan taşlar, tarım arazilerinin olduğu yerde su baskınları oldu. Yıllar önce deniz kenarına yapılan seddenin dar olması ve alçak olmasından dolayı rüzgarın etkisi ile aşırı fırtınada deniz suyu taşkınları meydana geldi. Yaklaşık 150 ile 200 dönüm arazi su altında kaldığını “ ifade etti.

Çeltik hasadının bitmesi, doğal afetten zarar görmemesi sevindirici olduğunu söyleyen Tosuner,” Yaşanan rüzgar ve yağışta can kaybı yada yaralanma yok, Devlet büyüklerimizin deniz erezonu yaşanan bölgemize el atmasını istiyoruz. Samsun Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü’nün (DSİ) buraya gelip keşfinin yapması, bu tür zararların olmaması için müdahale edilmesi lazım. DSİ tarafından bu gün burada çalışma var, ama hasar büyük, geldiğimiz yerde vatandaş brokoli ekmiş, arazisi sular altında kalmış, muhtarımız dün ilçe Kaymakamı ile görüşmüş sağ olsun oda bir takım çalışmalar için ekip gönderdiğini, yapılacak çalışmalarının kalıcı olmasını” istedi.

Fener Mahallesi Muhtarı Hüseyin Şeker,” Denizin kenarında bulunan, Fener’in tehlikede olduğu, tarım arazilerinin sular altında kaldığını, çevrenin büyük dalkıranlar yapılarak bu tür afetlerin önüne geçile bileceğini söyleyerek, devlet büyüklerimizden bu konu hakkında yardım beklediklerini, sular altında görünen 200 dönüm arazi ama, 2 bin dönüm arazinin etkilendiğini ” söyledi.

Fener Mahallesi sakinlerinden Ferşat Özkan, tarihi fenerin deniz su baskınlarında aşırı rüzgarın etkisi ile suların büyük kayaları yerinden kaldırdığını, fenerin etrafında yeni önlemler alınması gerekliliğini anlattı.

Anahtar Kelimeler:
BafraFener Mahallesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.