Öne Çıkanlar Doluluk oranı Midye
banner867

CİZRELİ ÖĞRENCİLER MEMLEKETLERİNE UĞURLANDI
banner852

Cizre’de yaşanan terör olayları nedeni ile eğitim görmek için Bafra’ya gelen 51’i kız, 19’u erkek öğrenci kafilesi Bafra Kur’an Kurslarına yerleştirilmiş, burada eğitimlerini sürdürmüşlerdi.

İlçeye misafir olarak gelen öğrencilere Bafra halkı da kucağını açıp her türlü yardımda bulunarak destekte bulundu.

İlçede eğitim veren okullarda öğrenimlerini sürdüren öğrenciler, yaz tatili nedeni ile memleketlerine uğurlandı. Kız öğrenciler Altınyaprak Kız Kur’an Kursu’nda uğurlanırken, erkek öğrenciler de Ensar Kur’an Kursu önünden çiçeklerle uğurlandılar.

Uğurlama esnasında konuşan ilçe müftüsü İsmail Çiçek, “Sizler bir kardeşlik öyküsünün barış güvercinlerisiniz” dedi.

Müftü Çiçek şöyle konuştu: “Türkiye’de bir ilki Bafra başarmıştır. Bafra Belediye Başkanımızın katkılarıyla onun cesareti ile buna giriştik belki. Allah razı olsun bizi hep desteklediler. Büyükşehir Belediyemiz ve Bafra Belediyemiz sizi tanımaz ama bugün size otobüs tahsis edip Cizre’ye gönderiyor. Geri de bekliyoruz inşallah. Cizre Müftümüzün de sizlere selamları var. Akşam iftar ve sahurda sizleri misafir edecekler inşallah. Söylenecek çok şey var belki ama sizler kardeşlik öyküsünün barış güvercinlerisiniz. Bu iş size düşüyor. Müminler kelimenin tam anlamıyla kardeştirler. O halde kardeşlerinizin arasını barıştırınız. Köprüler kurunuz, örülmeye çalışılan duvara inat. Bekliyoruz 11 Ağustos’ta… gideneniçinini sormadan, gelene hoş geldiniz diyeceğiz.

Cizre’den 51 kız öğrencimiz ile 19 öğrenci olarak gelen ilk erkek kafilemizi 38 öğrenci olarak uğurluyoruz. Bu kardeşlik akını gün be gün artarak devam edecek inşallah. Rıza-î Bâri maksatlı yardım eden tüm Bafralı kardeşlerimize, 24 saat hizmet sunan Kur'an Kursu yönetici ve öğretmenlerimize, çalışanlarımıza, çocuklarını bize güvenip emanet eden Cizreli kardeşlerimize ve'l-hâsıl emanete Rabbimizin emaneti olarak bakabilen herkese dualarımızla... Rabbim gününüzü gönlünüzü, yurdunuzu yuvanızı şenlendirsin, dünya ve ahiretinizi ma'mur eylesin”

Belediye Başkanı Zihni Şahin de bu faaliyetin kendilerini çok memnun ettiğini ifade ederek şunları söyledi: “Sizler vesilesi ile Cizre ile Bafra arasında bir gönül köprüsü oluşmuş oldu. O bakımdan ben sayın müftümüzü tebrik ediyorum. Bu işin asıl gönüllüleri sizlersiniz. Buraya gelerek bu projenin hayata geçmesini sağladınız. Bu nedenle sizleri ve ailelerinizi tebrik ediyorum. Belki gurbete geldiniz ailelerinizden ayrı kalarak ama bu da ayrı bir güzellik. Oraya özlem duydunuz fakat burada da yeni bir çevre edindiniz, dostluk kazandınız.

Sevgili öğrenciler yabancı güçler Türkiye üzerinde oyun oynamayı tarih boyunca sürdürmüşlerdir. Ama bizler de ırk farkı gözetmeden İslam’a hizmet etmek adına bir ve beraberce hareket ederek yüz yıllardır mücadele etmişiz. Oluşan bu medeniyet sayesinde İslam’ın bayraktarlığını hep birlikte yapmışız. Dolayısı ile bu medeniyetten korkmuş birileri. Türkiye ile birlikte İslam Dünyasının huzurunu kaçırmaya uğraşan sömürü düzeni bu tür faaliyetlerini sürdürüyor. Ülkemiz üzerinde oynanan bu oyunlar bitmeyecek ama bizlerin bu oyunlara fırsat vermemesi gerekir. Ayrı olduğumuzda gücümüzü kaybederiz. Ama birlikte olduğumuzda kuvvet olur. İnşallah kıyamete kadar bahtiyar oluruz, birlikte oluruz. Burada sizleri misafir etmekten dolayı çok mutlu olduk. Hepinizin yolu açık olsun. Ailelerinize bizlerden de selam götürün.”

Daha sonra hatıra fotoğrafı çektirilerek veda edildi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876