Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner797

Fatma Teyzenin İmdadına Bafra Kaymakamı Halis Arslan Yetişti
Gerzeliler mahallesinde yalnız yaşayan 80 yaşındaki Fatma Karaaslan, su çeken evinin çatısının onarılması için yetkililer ve hayırseverlerden yardım bekliyordu.
Bu sese kulak veren Bafra Kaymakamı Halis Arslan ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer Gerzeliler mahallesinde ikamet eden ve tek başına yaşayan 80 yaşındaki Fatma Karaaslan’ı evinde ziyaret etti.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “30 yıl önce eşini kaybeden 5 çocuk annesi 80 yaşındaki Fatma Karaaslan, zor şartlarda yaşam mücadelesi verdiğini gördük. Eşinden kalan tek katlı derme çatma bir evde kalan Fatma nine, evin tavanları kırık dökük olduğundan yağmur yağdığında su içerisinde kaldığını söyledi. Devletten aldığı aylık 250 lira yaşlılık maaşıyla geçinen yaşlı ninenin tek isteği evinin tavanının tamirinin yapılarak yağmur yağdığında ıslanmaktan kurtulmasını istiyordu. Bunun üzerine şu anda kalmış olduğu evin hemen ön tarafında bulunan ve tapusunun kendi üzerine olan bahçeye 2+1 odalı, lavabosu,mutfağı ve banyosu bulunan prefabrik vereceğiz. Kışın yağmurdan ve soğuktan, yazın ise sıcaktan korunmuş olacak. Fatma Karaaslan’a Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından kışın kömür yardımı ve ayrıca periyod zamanlarda maddi yardımı yapmaktayız” dedi.

80 yaşında tek başına bir evde yaşamı sürdüren Fatma Karaaslan, “Kalp ve tansiyon hastasıyım. Hiçbir şeyim yok. Yağmur yağdığında evimin çatısı akıyor. Eşim vefat ettiği günden bu zamana kadar evin üstünü yaptıramadım. Haplarla ayakta duruyorum. Sağ gözümden ameliyat oldum, ameliyat sonrası gözüm kör oldu. Diğer gözüm için doktora gittiğimde katarakt var, ameliyat olman lazım dedi. Burada tek başıma günümü ve vaktimi geçiriyorum. Ben toprakla uğraşmasam hasta oluyorum. Ben bu yaşıma kadar Kaymakamın evime geldiğini görmedim, bugün ise beni ziyaret etmesine çok şaşırdım. Kendisinden Allah razı olsun” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.