Öne Çıkanlar Ayasofyai Kebir Camii Yaban keçisi
banner798

TSO Başkan Murzioğlu, Samsun’un yüz aklarını kutladı

İstanbul Sanayi Odası'nın her yıl yaptığı 'Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayici Kuruluşu'nun 2015 yılı raporu sonuçları açıklandı. Açıklanan sonuçlara göre, geçen yıl listede beş firmayla yer alan Samsun, bu yıl listeye altı firmayla girerek kentin gururu oldu. Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Türkiye'nin İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşu arasına giren Samsunlu firmaları başarılarından dolayı kutladı. Firmaların başarılarından dolayı büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Murzioğlu, "Firmalarımızın başarılarında payları olan herkese şükranlarını sunuyorum.

Göğsümüzü kabartan altı firmamızla ne kadar övünsek azdır. Bir başka sevindirici olay ise, 2013'de üç, 2014'de beş firmayla listede yer alan Samsun'un bu yıl listeye altı firma ile girmesi olmuştur. Ama bu yeterli mi, asla değil. Bizler bugünden daha zengin olmak istiyorsak, yarın, bugünden daha gelişmiş olmak istiyorsak, daha mutlu olmak istiyorsak daha çok çalışmalıyız, daha çok birlik içinde olmalıyız. Tüm zorluklara rağmen Samsun'dan altı firmamızın sıralamada yer almasının anlamı ve önemi bizler için çok büyüktür. Bugün Türkiye'nin ilk 500 firması arasına girerek göğsümüzü kabartan altı firmamız, bir ekonomik başarı öyküsünün kahramanı, Samsun'un gelişme ve kalkınma çabasının çok önemli katkı sağlayıcılarıdır.

Bu firmalarımız yoğun çalışma tempolarıyla yedi gün 24 saat çalıştılar, ürettiler, insanlarımıza iş ve aş sağladılar. Gurur kaynağı olan firmalarımız ülkeye sağladıkları katma değerle mücadeleyi, cesareti, inancı, azmi ve iradeyi temsil ettiler. Üretimin ve istihdamın, ihracatın gerçek kahramanları olan bu işletmelerimiz şehrimizin kalkınmasında ve markalaşmasında önemli bir rol üstlendiler" dedi.


Açıklamasında, Samsun'un, uluslararası gelişmeleri ve değişimleri ihmal etmeden geleceğe azim ve kararlılıkla yürüdüğüne vurgu yapan Başkan Murzioğlu, "Karadeniz bölgesinin amiral gemisi Samsun olarak hedeflerimiz yüksek. Hepimizin ortak amacı daha gelişmiş bir Türkiye ve daha zengin bir Samsun. Bunun için de tüm planlarımız hazır. İnşallah belirlediğimiz hedeflerimize de hep birlikte el ele vererek ulaşacağız. Çünkü Samsun'un bu gücü ve potansiyeli var. Temennimiz ve çabamız listeye giren firmalarımızın sayısının daha da artmasıdır. Samsun merkezde yeni bir organize sanayi bölgesi oluşturmak için çabalarımız devam ediyor. Eğer bunu başarabilirsek ilk 500'lere giren firma sayılarımızın iki üç katına çıkacağına inanıyoruz. Çünkü Samsun'un bu gücü ve potansiyeli var. Bu vesileyle ekonomik anlamda ortaya koydukları çaba, sağladıkları katmadeğerlerle Samsun'u ve Türkiye'yi daha güzele taşıma kararlılığında bizlere gurur getiren tüm işadamlarımızı ve onların şahsında bu başarıya katkı veren herkese bir kez daha içtenlikle teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.