Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner798

Davutoğlu'ndan Zaman gazetesi açıklaması
banner852
Başbakan Davutoğlu: (Zaman'a kayyum atanması) "Bunlar hukuki süreçlerdir, siyasi süreçler değil. Bu sürece hiçbir müdahalemiz olmamıştır"

"İRAN'LA 5 NOKTADA ORTAK GÖRÜŞ SERGİLEDİK"

Başbakan Davutoğlu, İran temaslarını değerlendirdi.

ziyaretin zamanlaması önemli. Türkiye ve İran'da seçimler sonrası yapılan bir ziyaret. Zamanlamanın önemli ikinci boyutu İran'a yaptırımların kalkmış olmasıdır. Bölgesel gelişmelerde kritik bir noktadayız.
Yaptığımız görüşmeler samimiyet içinde oldu, görüş ayrılıklarımız da aynı samimiyet içinde ele alındı. Görüşmelerde ciddi bir ilerleme sağladık. İşadamlarımızda iş yapma azmi beni umutlandırdı, aynı şekilde bu İranlı işadamlarında da var.

"Ruhani ile hangi konularda ağırlık olarak görüştünüz, PYD'yi konuştunuz mu" şeklindeki soruya Davutoğlu, "Bölgenin daha çok entegre olması için çaba zarf ettik. Suriye konusunda Cratosslot Türkiye ve İran’ın bu döneme kadar yakın işbirliği vardı. fakat Suriye’de Esad’ın yaptığı baskılar ve DAEŞ terörü Türkiye ve İran’ın farklılaştığı bir konjuktüre yol açtı. Olanların muhasebesinin ötesinde, bundan sonra neler yapılması gerektiğini görüştük.

5 noktada ortak görüş sergiledik:-Bölge sorunlarının bölge aktörlerince çözülmesi yönünde güçlü bir irade sergiledik.

-Suriye'nin toprak bütünlüğünün sağlanması ve bölünmesine izin verilmemesi.

-Yeni ortaya çıkacak siyasi ortamın zedelenmemesi için ateşkese beraber destek vermek.

-Ateşkes ve müzakerelerin sonunda temsil kabiliyeti yüksek bir siyasi iradenin ortaya çıkması.

-Teröre karşı 'ama'sız işbirliği."

"BUNLAR HUKUKİ SÜREÇLERDİR, SİYASİ SÜREÇLER DEĞİL"

"Zaman'a kayyum atanması, BOYDAK'a yönelik operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?" şeklindeki soruya Başbakan Davutoğlu,Dışarda bazı yabancı basın organlarında hükümet el koydu gibi ifadeler var, bunlar hukuki süreçlerdir, siyasi süreçler değil. Bu sürece hiçbir müdahalemiz olmamıştır.

Haber Ovası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876