Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner798

Erdoğan'dan Hocalı Katliamı mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hocalı Katliamının 24. yıl dönümü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan yayınladığı mesajda, Ermenistan birliklerinin, 24 yıl önce, 26 Şubat 1992'de Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı şehrine düzenledikleri saldırıda, 613 Azerbaycan vatandaşı, çocuk, kadın, yaşlı ayrımı gözetilmeden zalimce katledildiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:



"Türkiye olarak, Hocalı'daki bu insanlık dışı katliamın acısını her zaman yüreğimizde hissediyor, Azerbaycanlı kardeşlerimizin acılarını paylaşıyoruz. Hocalı katliamı, tüm insanlığın dersler çıkartması, yaşanan trajediye ilişkin bir vicdan muhasebesi yapması gereken önemli bir olaydır. Vicdanlarımızda en ağır cezaya mahkum ettiğimiz bu katliama, uluslararası toplumun da gereken duyarlılığı göstermesini bekliyoruz. Azerbaycan topraklarının beşte biri halen Ermenistan'ın işgali altındadır. Bir milyonu aşkın Azerbaycanlı kardeşimiz yerlerinden edilmiş durumdadır. Ermenistan'ın çeyrek asra yakın bir süredir işgal ettiği Azerbaycan topraklarından bir an önce çekilmesi yönündeki çağrımızı, bu vesileyle bir kez daha tekrarlıyoruz. Her zaman olduğu gibi, önümüzdeki dönemde de, bu haklı davada Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hocalı katliamında hayatını kaybeden Azerbaycanlı kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyor, kederli ailelerine ve tüm Azerbaycan halkına başsağlığı dileklerimizi sunuyoruz."

Haber Ovası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.