Öne Çıkanlar 2017 İşitme 2017 İşitme Engelliler
banner797

Erdoğan: Peki bu siyasi sapıkları ne yapacağız?

Azerbaycan- Ermenistan arasındaki çatışmaya ve Suriye'deki gelişmelere ilişkin Erdoğan, "Ateşkes karşılık bulmadığı takdirde, bunun suçu vebali Ermenistan'a aittir. Güvenlik zirvesinden döndük Rusya, "Türkiye taraf tutuyor" diyor. Eğer Azerbaycan- Ermenistan arasında taraf aranacaksa, burada en önemli taraf Rusya'dır, Rusya. Rusya taraf olmayı sever. Rusya, Ukrayna'da, Gürcistan'da da taraf olmuştur. Şimdi de Suriye'de taraf olmuştur. Bu kadar aramız iyiydi, samimiydik bunları hep konuştuk. Benimle başka şeyler konuştun. Arkadan niçin böyle yaptın? Suriye'de konvansiyonel silahlarla ölenlerin sayısı şu ana kadar 500 bin. Bu zalimi, bizim Lahey Adalet Divanı'na sevk etmemiz gerekmez mi? Bunun oraya sevk edilmesi gerekir, neyse bedelini ödesin" dedi.

Muhtarlar toplantısının devam edeceğini belirten Erdoğan, muhalefeti eleştirerek, "Maalesef ülkemizde şöyle bir muhalefet anlayışı var. biz rahat koltuklarımızda oturalım. Biraz polemik yapalım. Cumhurbaşkanı ve hükümete sövelim hakaret edelim. Böylece siyaset yapmış olalım. Peki bu şekilde iktidara gelmek mümkün mü? Elbette değil. Onun için de şöyle bir formülleri var. biz yine koltuklarımızda oturalım. Cumhurbaşkanı, hükümet iktidar partisi bir yanlış yapsın, halkın gözünden düşsün. Ya da dışarıdan bir güç gelsin üst akıl diyorum ya ben. O bir talimat versin. Bunları devirsin. Ahali de bizi mecburen bizi iktidara getirsin. Mantık bu. Hatta daha üzüntü verici, cinsi sapıklara dahi bel bağlamış durumdalar" dedi.

"PEKİ BU SİYASİ SAPIKLARI NE YAPACAĞIZ?"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Bakan Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin Erdoğan, "Dinime küfür eden bari Müslüman olsa. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız hanımefendiye, tekrar etmeye terbiyemin el vermeyeceği galiz ifadelerle saldırıyor. TV'lerde bu sözler sansürlenerek verildi. Çok çirkin ifadeler kullanıyor. Anamuhalefetin, üzerinden siyaset yapmaya çalıştığı cinsi sapık şu an cezaevinde ve yaptıklarının hesabını adalete veriyor. Peki bu siyasi sapıkları ne yapacağız? Biz bunları ademe mahkum edip 'hiç' yerine koydukça çirkefliğin, çirkinliğin, ahlaksızlığın çıtasını sürekli yükseltiyorlar. Bu zat için söylenen her söz israftır, fuzulidir, tıpkı kendisi gibi gereksizdir. Bu kişi, başında Betorder bulunduğu partinin de yüz karasıdır. İşte bir kasetle partinin başına gelmedi mi? Bu kaset olayı olmasaydı zaten bu partinin başına gelebilecek ne mecali ne hali vardı. Yalan, takiye her türlüsü var. Bunlardan siyasetçi olmaz. önce dürüst olacak. Benim milletim siyasette de dürüst olanın adam gibi adam olana pirim verir. Muhalefet partilerinin iktidar olup rahatlarını bozmak gibi bir niyetleri de yok zaten" diye konuştu.

"BURALARIN TAMAMEN YIKILIP SIFIRDAN İNŞA EDİLMESİ LAZIM"

Terörle mücadeleye değinen Erdoğan, "Gerekiyorsa operasyon yürütülen yerlerin tamamen boşaltılması ve zaten artık kullanılamayacak hale gelmiş olan binaların uzaktan yıkılması yoluna gidilebilir. Alt yapıyı A'dan Z'ye yapmamız lazım. Buraları yeniden inşa etmemiz lazım. Hükümetimizin şu anda yaptığı bu. Yani buraların tamamen yıkılıp sıfırdan inşa edilmesi lazım. Hemen spekülasyonlar yapılıyor. Şehitlerimiz için bir şey yapmıyorsunuz deniliyor. Hiçbir polisimizin, askerimizin değil canını, serçe parmağını dahi oradaki beton ve demir yığınlarına değişmeyiz" dedi.

"AZERBAYCAN- ERMENİSTAN ARASINDA TARAF ARANACAKSA, EN ÖNEMLİ TARAF RUSYA'DIR, RUSYA"

Azerbaycan- Ermenistan arasındaki çatışmaya ilişkin Erdoğan şu ifadeleri kullandı: "Şu anda Azerbaycan- Ermenistan arasında devam eden çatışmalar temenni ederim ki, Azerbaycan'ın şu anda çatışmaların bu silahların susturulmasına yönelik attığı adımlar Ermenistan tarafından da karşılığını bulsun. Bulmadığı takdirde, henüz bulmuş değil. Bunun suçu vebali Ermenistan'a aittir. Güvenlik zirvesinden döndük Rusya, "Türkiye taraf tutuyor" diyor. Eğer Azerbaycan- Ermenistan arasında taraf aranacaksa, burada en önemli taraf Rusya'dır, Rusya. Rusya taraf olmayı sever. Rusya, Ukrayna'da, Gürcistan'da da taraf olmuştur. Şimdi de Suriye'de taraf olmuştur.

BU KADAR ARAMIZ İYİYDİ, SAMİMİYDİK BUNLARI HEP KONUŞTUK BENİMLE BAŞKA ŞEYLER KONUŞTUN

Bu kadar aramız iyiydi, samimiydik bunları hep konuştuk. Benimle başka şeyler konuştun. Arkadan niçin böyle yaptın. Dert başka Akdeniz'de otorite kurmak. Deniz, üssünü kurmuştu bir de hava üssünü orada kurmak suretiyle farklı bir yapıyı orada gündeme getirmek."

"BU ZALİMİ, BİZİM LAHEY ADALET DİVANI'NA SEVK ETMEMİZ GEREKMEZ Mİ?"

Erdoğan, "Suriye'de konvansiyonel silahlarla ölenlerin sayısı şu ana kadar 500 bin. Kullanılan silah ne olursa olsun eğer sonucu ölümse, benim için ha kimyasal olmuş ha konvansiyonel olmuş, ne fark eder? Bu zalimi, bizim Lahey Adalet Divanı'na sevk etmemiz gerekmez mi? Bunun oraya sevk edilmesi gerekir, neyse bedelini ödesin. Bu adam elini kolunu sallaya sallaya dünyada dolaşıyor. Tabii gittiği yer sadece Rusya, o ayrı mesele. Ama temsilcileri BM'ye kadar bile gelebiliyor, hala oralarda bunlar dinleniyor. Niye dinliyorsunuz? Hala rahatlıkla dolaşabiliyor" dedi. 

Anahtar Kelimeler:
AnkaraErdoğan
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.