Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner867

Konya'da inek güzellik yarışması
banner852

KONYA’DA damızlık inek güzellik yarışması düzenlendi. Genç ve orta yaşlı kategorisinde yapılan ve hoştayn cinsi 24 ineğin katıldığı yarışmada meme şampiyonu da seçildi. Dereceye giren inek sahiplerine para ödülleri verildi.



Konya Tüyap Fuar alanında bu yıl 14’üncüsü düzenlenen 'Uluslararası Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı’nda, Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği tarafından "Bozkırın güzelleri podyumda" sloganıyla damızlık inek güzellik yarışması düzenledi. Renkli görüntülerin yaşandığı yarışmada podyuma getirilen bazı inekler yerinde durmayarak bakıcılarına zor anlar yaşattı. Genç ve orta yaşlı kategorisinde yapılan ve hoştayn cinsi 24 ineğin katıldığı yarışmada meme şampiyonu da seçildi. 24 hoştayn cinsi ineğin katıldığı yarışma sonunda meme şampiyonu 'Dilara' isimli inek olurken, orta yaşlılar kategorisinde 'Burçak' isimli inek, gençler kategorisinde ise 'Başak' isimli inek birinci oldu. Yarışma da birinci olan inek sahiplerine 12’şer bin lira para ödülü verilirken, meme şampiyonu ineğin sahibine de 10 bin lira para ödülü verildi. Yarışmada ikinci olan inek sahipleri 5 bin, üçüncü olanlar da 3'er bir lira para ödülü kazandı.



Konya Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Edip Yıldız, bu tür yarışmaların yetiştiricilere moral olduğunu söyledi. Yıldız, “Türkiye’de çok rastlanmayan bir organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Burada belli kategorilerde ineklerimizi yarıştırıyoruz. Biliyorsunuz şu anda sektörümüz bir sıkıntı içerisinde. Hem yetiştiricilere bir moral motivasyonu olması. Hem de yetiştiricileri böyle güzel bir ortamda yarıştırmak Konya tarihinde de bir ilk ve devamını da getireceğiz“ dedi.

Haber Ovası

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876