Öne Çıkanlar Samsun master
banner867

Op. Dr. Metin hamileleri uyardı: Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayın
banner852


Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Fulya Zeynep Metin, aşırı sıcaklardan her yaştaki insanın etkilendiğini belirterek hamile kadınların daha da risk altında olduğunu söyledi. Sıcak havaların hamile kadınlarda ciddi sağlık sorunlarının oluşmasını tetiklediğini kaydeden Op. Dr. Metin, "Hamileler bu havalarda özellikle giyim ve beslenmelerine çok dikkat etmeli. Açık renkli, bol ve ince kıyafetler tercih edilmelidir. Başta tuz olmak üzere baharatlı, soslu ve en önemlisi az pişmiş et tüketiminden kaçınılması gerekir. Kızartma yerine haşlama türü yiyecekler tüketilmeli. Çünkü, gıdalardan kaynaklanan yaz ishalleri, hamilelerde ciddi sıkıntılar oluşturur. Karbonhidrat ağırlıklı besinlerden uzak durulmalı, hayvansal ve bitkisel proteinlerle sebze, meyve ağırlıklı beslenmeye dikkat edilmelidir. Sık sık ve az beslenmeli, günlük sıvı alımı 3-4 litreye kadar artırılmalıdır" diye konuştu.

Aşırı sıcakların ve nem oranındaki yükselişin hamileler için ciddi anlamda sağlık problemlerine sebep olabileceğine dikkat çeken Op. Dr. Fulya Zeynep Metin, denize girecek hamile kadınların sabah ya da akşam saatlerinde yüzmesi gerektiğini belirtti. Hamilelik döneminin en ideal spor dallarının yüzme ve yürüyüş olduğunu kaydeden Op. Dr. Metin, "Hamileler ani hareket gerektiren sporlardan uzak durmalıdır. Gergin ortamlardan uzak durulması, gereksiz hiç bir tartışmaya girmemesi, gergin ortamdan uzak durması kendilerine iyi gelecektir. Güneşin etkili olduğu saatlerde zorunlu olmadıkça dışarı çıkılmamalı. Ama yine de çıkılması gerekiyorsa, yüksek faktörlü güneş koruyucusu kullanılmalıdır. Yürüyüşlerde düz ve ayağı rahat ettirecek ayakkabılar tercih edilmelidir" dedi.



Anahtar Kelimeler:
SamsunDoktor Uayrdı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876