Öne Çıkanlar master Doluluk oranı
banner798

Osman Genç gençlere yeni bin yılı anlattı
banner852
Samsun’da kampa giren AK Parti Gençlik Kolları üyelerine konferans veren Canik Belediye Başkanı Osman Genç, yeni bin yılı anlattı. Genç, “Şehirlerimizi 3. Bin yıla hazırlamalıyız. Yarın değişim ve dönüşümü yakalayanlar ayakta kalacak. Şehir ve ülke olarak dönüşümü sağlamalı, yeni bin yılın başında 4. Sanayi devrimini yakalamalıyız” dedi.

AK Parti Samsun Gençlik Kollarının 2. Geleneksel İstişare Kampı’na katılan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, gençlere “Şehir ve 2023 Gençlik” başlığı altında konferans verdi. AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Caner Göktepe ve 17 İlçe Başkanı ile yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı konferansta Başkan Osman Genç, yeni bin yılı anlattığı konuşmasında, “Şehir ve ülke olarak, 4. Sanayi devriminin yaşandığı günümüzde değişimi ve dönüşümü yakalamalıyız” dedi.

‘SAMSUN’UN HAKKİ İADE EDİLMELİDİR’

Şehirlerin tarihi kodlarının günümüze uyarlanması gerektiğini ifade eden Genç, “Tarihte Anadolu’nun başkentliğini yapmış Samsun’un 1930 sonrası kaybettiği hakkı iade edilmelidir. Samsun, önümüzdeki 100 yıllık dönemde en önemli stratejik noktalardan birisi olacak. Bu şehir mutlaka sahip olduğu potansiyeli ve stratejik öneme sahip jeopolitik konumunu değerlendirerek, yeniden Anadolu’nun ticari, kültürel ve sosyal başkenti olmalıdır. Yarın değişim ve dönüşümü yakalayanlar ayakta kalacak. Şehir olarak bunu gerçekleştirmeliyiz” diye konuştu.

‘ŞEHİRLERİMİZİ 3. BİN YİLA HAZİRLAMALİYİZ’

“Şehirlerimizi 3. bin yıla hazırlamalıyız” diyen Başkan Osman Genç, “Çünkü medeniyet şehirlerden oluşur. Şehirleri planlarken iki şekilde planlayabiliriz. Sosyolojik olarak ve mekânsal olarak. Şehirlerimizi bu ikisine göre planlamalıyız. Eğer sadece mekansal olarak planlarsak sağlıklı bir gelecekten bahsedemeyiz. Samsun’a 17 Kralbet ilçesini de ilgilendiren yeni bir merkez gerekiyor. Yeni bin yılın başında şehrimizi dönüştürmek ve geleceğe hazırlamak istiyorsak şehir olarak bunu gerçekleştirmeliyiz. 17 ilçesinin yanısıra, çevre illeri de kapsayacak yeni bir merkezi planlanmayan Samsun yarışta geri kalacaktır” şeklinde konuştu.

‘MİLLET ÖZNE, DEVLET NESNE’

Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi konularına da değinen Genç, “Yeni Anayasa, devletin nesne, milletin özne olduğu anayasa olacak. Artık millet devleti zapturapt altına alacak. Bugüne kadar darbe anayasaları ile karşı karşıya kaldık ama bundan sonra inşallah milletin anayasası olacak ve egemenlik kayıtsız şartsız milletin olacak ifadesi tam manasıyla anlamını bulacak. Başkanlık sistemi yasama, yürütme ve yargının birbirinden kesin çizgilerle ayrıldığı sistemdir. Milli sistemde darbeler tarih olacak. Gençler, anayasayı ve başkanlık sistemini iyi anlamalıyız ve bunu kapı kapı dolaşarak millete anlatmalıyız” ifadelerini kullandı.

‘YERLİ VE MİLLİ BİR ANAYASA’

Teknik olarak bakıldığında Türkiye’de parlamenter sistemin kalmadığını da dile getiren Genç, şunları söyledi: “Yeni anayasa ve Başkanlık Sistemi, Türkiye'nin demokrasi tarihi boyunca yaşadığı bütün sorunların hemen hemen tamamını çözebilecek bir imkan, bir fırsat sunuyor bize. Siyasi istikrarı sağlıyor, hükümette belirlilik sağlıyor, darbelere, darbecilere karşı sivil siyaseti koruyan bir garanti ortaya koyuyor. Başkanlık sistemi tartışması yerli ve milli bir tartışmadır. Türkiye’nin artık dinamik ve güçlü bir devlet olma zorunluluğu var. Bu Recep Tayyip Erdoğan'ın kişisel meselesi değildir. Mevcut sistemimiz bir anormallik halidir. Hem seçilmiş başbakan hem seçilmiş cumhurbaşkanıyla bu sistemin yürümesi çok güçtür. Başkanlık sistemi elzemdir. Milletin iktidara gelmesi anlamına gelen Başkanlık Sistemi, egemenlik hakkının millet adına seçilenler eliyle kullanılmasıdır.”

Haber Ovası

Anahtar Kelimeler:
Osman GençCanik Belediyesi
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876