Öne Çıkanlar bafra Maddi hasar
banner798

'Paralel yapı' operasyonunda 11 tutuklama

Sivas Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından 3 gün önce Sivas merkezli Ankara, Nevşehir, Kırşehir, Niğde, İzmir, Amasya, Trabzon, Samsun, Gaziantep ve Tunceli'de eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Aralarında bazı iş adamları Betpapel ile kamu kurumlarında çalışan doktor ve öğretmenlerin de bulunduğu 25 kişi, kamu kurumlarında dolandırıcılık, resmi evrakta sahtecilik, örgüte elaman kazandırma ve örgüte para kaynağı temin etme gibi iddialar ile gözaltına alındı.

25 kişiden 7'si emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Gözaltındakilerden sorgusu tamamlanan 12 kişi ise adliyeye sevk edildi.

12 kişiden C.E. savcılık tarafından serbest bırakılırken, öğretmenler N.Y., A.E., G.U., H.S., E.T., E.G., mühendisler H.Y., T.C., iş adamı A.D., hava astsubayı H.İ.İ. ve üniversite öğrencisi Y.E.D. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

11 kişi Numune Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra cezaevine konuldu.

Bu arada emniyetteki sorguları devam eden diğer 6 kişinin gün içinde adliyeye sevk edileceği öğrenildi. 

Anahtar Kelimeler:
OperasyonSivas
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.