Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

Sur'da 13 PKK'lı teslim oldu
banner852
Diyarbakır Sur'da devam eden operasyonlarda 13 PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. Bugüne kadar Sur'daki operasyon bölgesinde 52 kişinin yanlarındaki 12 çocuk ile güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi. Askeri kaynaklar, 13 PKK'lının teslim olmaları sırasında çekilen videoları yayınladı.

18 Aralık 2015 tarihinden bu yana Diyarbakır Sur'daki 6 mahallede 'Bayrak-12 Sur Müşterek Özel Birlik Operasyonu 'kapsamında, vatandaşın ev ve eklentilerini işgal eden, cadde ve sokakları kapatan, silahlı saldırıda bulunan PKK'lıları etkisiz hale getirmek, ilçe merkezinde açılan çukurları kapatmak, barikatlar ve engelleri kaldırmak, el yapımı patlayıcıları imha etmek amacıyla operasyonlar devam ediyor.

Operasyon bölgesinde farklı saatlerde ve bölgelerde, Atlasbet her gün operasyon bölgesinin her noktasından vatandaşın duyacağı şekilde, ses yayın cihazları ile vatandaşların zarar görmesini engellemek maksadıyla operasyon bölgesinden tahliye edilebilmesi, operasyon bölgesindeki PKK'lıların teslim olmaları yönündeki anonslara devam edildiği belirtildi.
Dün akşam saatlerinde 13'ü PKK'lı güvenlik güçlerine teslim oldu. 4 yaşındaki 1 çocuk da güvenlik güçleri tarafından güvenli bölgeye getirildi. Bugüne kadar Sur'daki operasyon bölgesinde 52 kişi yanlarındaki 12 çocuk ile güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi.

Askeri kaynaklar, 13 PKK'lının teslim olmaları sırasında çekilen videoları yayınladı.

TAHLİYE SIRASINDA SUR'DA ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANDI

Tahliyelerin gerçekleştiği sırada bölgede yoğun çatışmalarda yaşanırken, tuzaklanmış bombaların infilak etmesi sırasında gökyüzü aydınlandı. Patlama ve silah sesleri kentin bir çok noktasından duyuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876