Öne Çıkanlar Samsun Samsunspor
banner798

Zaman'ın Kayyum yönetimindeki ilk sayısı
Zaman gazetesinin kayyum yönetimindeki ilk sayısı yayımlandı.

"Köprüde tarihi heyecan" manşetiyle çıkan gazete üçüncü köprünün son tabliyesinin bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılacağı bir törenle yerleştirileceğini duyurdu.

Cuma günü kayyum atandıktan sonra gazetecilerin yöneticileri görevden alınmıştı.

Gazetenin kapatılan internet sitesinde ise '"En kısa sürede siz okurlarımıza daha kaliteli ve tarafsız hizmet vereceğiz" duyurusu yer alıyor.



Polis, kayyum atanmasını protesto için toplanan kalabalığa basınçlı su, biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etmişti.

Davutoğlu: Bunlar hukuki süreçlerdir

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İran ziyareti sırasında düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin "Zaman'a kayyum atanması ve Boydak'a yönelik operasyonu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna “siyasi süreçler değil” yanıtını verdi.

Davutoğlu şunları söyledi:



"Bunlar kesinlikle hukuki süreçlerdir, siyasi süreçler değil. Hukuki süreçlere olduğunu gösteren husus ne? Türkiye'de hükümetimize muhalefet eden, farklı fikirler serdeden tek gazete bahsedilen gazete Jojobet değil. Diğer gazeteler, özgürce fikirlerini ifade ediyorlar, hiç kimseye de 'Niçin bu fikirleri serdediyorsunuz', diye bir sorgulama, bir şekilde bir uygulama yok."

"Demokratik hukuk devleti meşruiyetini halktan alan bir hükümete karşı açık bir darbe teşebbüsü niteliği taşıyan bir faaliyet içinde yer alanların yaptıkları faaliyetin ekonomik mi, gazetecilik mi olup olmadığı konusunda sorgulama hakkı da vardır."
"Türkiye basın özgürlüğü noktasına geldiği düzeyden geriye doğru hiç gitmeyecektir ama kimsenin de basın veya başka araçları kullanarak devlet içinde bir paralel yapılanmanın aracı, meşruiyet sağlayıcısı olarak faaliyet yapmak suretiyle bir vesayet odağı oluşturmasına da herhalde göz yummamamız lazım."


Kararın gerekçesi

İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine gazeteye kayyum atanmasına karar vermişti.

Anadolu Ajansı kararın, "gazetenin, FETÖ / Paralel Devlet Yapılanması'nın faaliyetleri kapsamında ve örgüt faaliyetlerine destek olacak şekilde kullanıldığı yönünde kuvvetli deliller bulunması" gerekçesiyle alındığını bildiriyor.
Gülen Hareketi'nin ilk yayın organlarından biri olan Zaman gazetesi, daha sonra grubun en büyük gazetesi haline gelmişti.
"Paralel Yapı'ya mali kaynak sağlama" suçlamasıyla yönetimine geçen yıl el konularak kayyum atanan İpek Grubu'na ait Kanaltürk, Bugün TV, Bugün Gazetesi, Millet Gazetesi ve Kanaltürk Radyo hafta içinde kapatılmıştı.

BBC

Haber Ovası

Anahtar Kelimeler:
Zaman GazetesiIlk Sayısı
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.