Öne Çıkanlar bafra Veysel Eroğlu
banner867

1 YAŞINDAKİ YİĞİT'İN AİLESİ TEDAVİ İÇİN YARDIM İSTEDİ
banner852

Terme İlçesi Yendoğan Mahallesi'nde oturan Hülya ve Ercan Kocakoç çiftinin ikinci çocukları Yiğit Kocakoç, 2 böbreği ve mesanesi çalışmaz halde dünyaya geldi. Samsun'da tedavi gören küçük çocuk 2 ameliyat geçirdi. Ameliyatlarla küçük çocuğa barsağın, son kısmının karın duvarına ağızlaştırılması işlemi (kolostomi) yapıldı. Bağırsaklarının ucuna, karnın dışına dışkıyı toplamaya yarayan bir torba takıldı. Yiğit Kocakoç'un annesi Hülya Kocakoç, doktor doktor gezerek oğlunun hastalığına bir çare aradıklarını söyledi. Doğduğu günden bu yana oğlunun sancı ve ağrılarının dinmediğini söyleyen 27 yaşındaki iki çocuk annesi Hülya Kocakoç, şöyle dedi:

"Doktorlar hastalığının nasıl tedavi olacağı ile ilgili bize kesin bir şey söylemiyor. Doktor, doktor gezip çare arıyoruz. Ne olursunuz ona bir çare olun? Oğlum da sağlığına kavuşsun, diğer çocuklar gibi oynasın tek isteğim bu Rabbimden. Hastalığına bir çare bulunamadığı için vücuduna delik delerek idrarının karnından çıkması sağlanıyor. Benim oğlum torbalarla hayata tutunmaya çalışıyor. Oğluma çare bulunsun, tedavi edilsin. Oğlumun gözümün önünde erimesini görmek istemiyorum. Bu konuda uzman olan doktorlarımız bize yardımcı olsunlar. Oğlumuzun elinden tutup sağlığına kavuştursunlar."

Özel bir firmada asgari ücretli işçi, baba 27 yaşındaki Ercan Kocakoç, aldığı 1300 lira aylık yetmediğinde işten sonra hamallık yaparak para kazanıp oğlumu tedavi ettirmeye çalıştığını söyledi. Baba Kocakoç, şöyle dedi:

"Her hafta tedavi için Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne gidiyoruz. Tedavi masraflarının bir kısmını devlet bir kısmını biz karşılıyoruz. Bu ay çocuğumu Ankara'ya götürmem gerekiyor ama nasıl götüreceğimi bilmiyorum. Şimdi çaresiz kaldık, kaymakamlık vakfından birkaç defa yol ücreti aldık ama onlar da her zaman yardımcı olamıyorlar. Yardım istemek bu yaşımda çok gücüme gidiyor fakat oğlumun sağlığını düşünerek büyüklerimizden yardım istiyorum. Oğlumun tedavisi için bize yardımcı olsunlar. Oğlum hastalığından kurtulsun tek isteğim bu."





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876