Öne Çıkanlar Ayasofyai Kebir Camii Yaban keçisi
banner798

BAŞKAN NEJDET GÜNEYSU AÇIKLADI
 17 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazetede önemli bir hüküm yer almaktadır. Buna göre, 2015-2016 öğretim yılından itibaren tüm öğretmenler okul müdürlerince değerlendirmeye tabi tutulacak. Bu değerlendirmeler öğretmenlere başarı belgesi verilmesinde dikkate alınır.

Değerlendirmelerde 50 adet kritere bakılacaktır. O kriterler incelendiğinde 14 ve 15 maddelerde veli ve öğrencilerle etkili iletişim kurar denilmektedir.
Fıtrat farklılığından herkesin iletişim kurma becerisi de farklı olacağından, değerlendirme yapacak kurum müdürleri de değerlendirme yapacağı öğretmenler arasında iletişim farklılıkları yaşayacağından bu değerlendirmeler ne kadar objektif olacaktır tartışmasını da başlatmış bulunacaktır.

Okul müdürlerimiz yapılan eğitim toplantılarına ve seminerlere katılmaktan çoğu zaman okulda bulunamazlar. Bir okul müdürü değerlendirme yapacağı 50 kriteri her bir öğretmen için inceleyip de uygulamaya kalksa 10-20 öğretmen personeli olan müdürümüz objektif ve hakkaniyete uygun bir uygulamayı ancak gerçekleştirebilir.
Personeli 50 ve üzerinde olan bir okul müdürümüz bu kriterleri hakkıyla değerlendirmek istese bir öğretmene çeşitli zamanlarda gözlem işlemini yapabilmesi için haftalar gerekeceğinden, değerlendirmelerin tamamen objektif olabilmesi mümkün olamayacağı görülmektedir.
Okul müdürleri, öğretmenlerin performansını değerlendirirken ellerinde belge olmadan kesinlikle düşük puan vermemelidirler.
Kriterlerde objektifliğin olmaması kurumlardaki müdür ve öğretmenler arasındaki güvenirliliği bozacaktır.
Şimdiden müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz arasında puanlama neticeleri hakkında tartışma ve şikâyetler başlamış bulunmaktadır. Kurum amirlerinin sicil notu vermesi kaldırılmış iken, benzer bir uygulamanın yeniden başlatılması yeni hukuki tartışma ve sorunlar doğuracaktır. Bir an önce bu garip uygulamalardan vazgeçilmelidir.

NEJDET GÜNEYSU
SAMSUN EĞİTİM BİR-SEN
1.NOLU ŞUBE BAŞKANI

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.