Öne Çıkanlar Arıcılık istanbul
banner798

Başkan Togar ve eşi çat kapı gittikleri evde oruç açıyor


Tekkeköy İlçe Belediye Başkanı Hasan Togar ve eşi Yasemin Togar, çatı kapı Hatice Ayaz'ın evine misafir oldu. Üç torunu ve bir çocuğu ile birlikte evde yalnız yaşayan Ayaz, karşısında Başkan Togar ve eşini görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Hatice Ayaz "Bir çocuğum ve üç torunum ile bu evde yalnız yaşıyorum. Geçen yıl iftar soframıza misafir olan başkanım bu yıl yine iftar soframıza konuk oldu. Bizleri unutmayan ve her konuda yardımlarını esirgemeyen başkanımız ve eşinden Allah razı olsun. Hem soframıza konuk oldular hem de beni ve torunlarımı sevindirdiler. Allah'da onu iki cihanda mutlu etsin" dedi.

Ramazan ayının dayanışma, yardımlaşma ve paylaşma ayı olduğunu ifade eden Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, "Ramazan ayı öncesindeki misafirliklerimizi Ramazan ayının gelmesi ile çat kapı iftar yemekleri ile sürdürüyoruz. Bu mübarek ayda vatandaşlarımız ile bir tas çorbayı, bir dilim ekmeği, aynı sofrayı paylaşarak oruçlarımızı birlik beraberlik içerisinde açma fırsatı yakalıyoruz. Huzur, bereket ve maneviyat yüklü bu mübarek günlerde özellikle ramazan sofraları ayrı bir önem taşıyor. Binlerce kişi bir sofra etrafında toplanıp dualar eşliğinde aynı yemekler ile oruçlarını açma fırsatı buluyor. Toplu iftarların yanında özellikle komşu evlerimizde yapmış olduğumuz çat kapı iftarlarımız da var. Belirlemiş olduğumuz eve iftar vaktine dakikalar kala konuk olup aynı sofra da o aileyle oruçlarımızı açıyoruz. Her gittiğimiz evde farklı bireylerle, ailelerle tanışıyoruz. İlçemizdeki tüm vatandaşlarımızla rahmet ayının büyüsüyle bütünleşmeli ve birlikte paylaşımlarda bulunmalıyız. İşte bizde bu birliktelik ve paylaşım duygusuyla hareket etmeye gayret gösteriyoruz" dedi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.