Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

Başkan Yılmaz, Van ziyaretindeki izlenimlerini anlattı
Atakum İlçesi'nde gerçekleştirilen sivil toplum kuruluşları ile buluşma programında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Van'da bulunan kardeş Belediyeler Tuşba ve Gevaş'da gerçekleştirdiği çalışma ziyaretleri sırasında edindiği izlenimleri katılımcılarla paylaştı. Atakum Belediyesi'ne ait Yalı Kafe'de yapılan toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, milletvekili Ahmet Demircan, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Meclis Başkan Vekili Turan Çakır, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katldı. Başkan Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, Van'da Samsun'un kardeş belediyeleri olan Tuşba ve Gevaş ilçelerinde yaptığı ziyaretler ve bölge ile ilgili edindiği izlenimler hakkında bilgi verdi. Van'da ilçe belediyelerinin çöpleri topladığını ve belirlenen bir yere attıklarını söyleyen Başkan Yılmaz, "Bunun dışında hiç kimse bir şey yapmıyor. Yani Büyükşehir beledilyeleri de ilçe belediyeleri de hiçbir şey yapmıyor. İdeolojik şeylerle, organizasyonlarla uğraşıyorlar. Halbuki insanımızın hizmete ihtiyacı var. Şehirler değişiyor, dönüşüyor. Şehirler yeniden inşa ediliyor. Oradaki AK Partili Belediye olan iki kardeşimiz bu mücadele içerisinde, bütün bu olumsuz ortamın içerisinde belediye başkanlığını kazanmışlar ve kazandıkları belediye başkanlığının gereğini halka hizmet ederek, partimizin halka hizmet anlayışını, hizmet partisi anlayışını orada halka yansıtma yönünde bir mücadele veriyorlar. Ancak bu Casinoslot mücadelede önleri kesiliyor. Büyükşehir belediyesi meclisinde istedikleri kararları çıkartamıyorlar. Çıkarmalarını engelliyorlar. Meclislerde, şuanda burada ifade edemeyeceğim kadar bazı güvenlik sorunlarının da olduğu bir ortamda meclis toplantıları yapılıyor" diye konuştu.

Başkan Yılmaz, halkın etraflarını sardığını belirterek, "Halk etrafımız sardı 'Allah için yalvarıyoruz size ne olur, hizmete ihtiyacımız var, bize, belediyelerimize yardımcı olun' diyorlar. Bunu söyleyen insanların durumu belli ve bunları öylesine hamasi bir nutukla söylemiyorlar" dedi.

Samsun'un içinde bulunduğu konumu ve ortamıyla bir huzur adası olduğunu dile getiren Başkan Yılmaz, "Şuanda bulunduğumuz, genel başkan yardımcımızın, bakanımızın, valimizin, milletvekilimizin bulunduğu böyle bir ortamda şehrimiz için ne yapabilirizi konuştuğumuz böyle bir ortamla orayı bir mukayese edin. Bu bizim için çok büyük bir avantaj, çok büyük bir olumlu pozisyon kullanıyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılı dönemde, sıkıntılı ve problemli bölgelerin, illerin olduğu bir dönemde Samsunumuz adeta bir huzur adası" diye konuştu.,


2014 30 Mart seçimlerinden bu yana Büyükşehir Belediyelerinin hizmet sınırlarının genişlemesi ile büyük bir hizmet hamlesi içine girdiklerini kaydeden Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu büyük hizmet hamlesi iktisadi boyutta da iyi planlanması gereken bir hamleydi. Biz de iyi planladık ama iktisaden biraz sıkıntılarımız var. Bunu söylememin nedeni iş yaptığımız taahhütçü firmalara, müteahhitlere bazı borçlarımız var. Ancak sabırlı olsunlar. Biz en kısa sürede bir takım düzenlemelerle o borçlarımız ödeyeceğiz. Pazartesi günü il başkanımızla beraber, Tekkeköy ilçemizden başlayarak tüm ilçelerimizde önümüzdeki 6 ay içerisinde nelerin yapılacağı ile ilgili bir aksiyon planı yapacağız. Yani önümüzdeki 6 ay içerisinde ilçelerimizde yapılması gereken zorunlu işleri konuşup planlayacağız ve 2016 senesi içerisinde şehrimiz için yapılması gereken işlerin yol haritasını çıkarıp yolumuza devam edeceğiz."



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.