Öne Çıkanlar demet akalın dünya
banner797

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 90. yılı kutlandı

Samsun Liman Başkanlığı, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 90. yıl dönümü dolayısıyla Samsunum-1 gemisinde program düzenledi. Samsun Vali Vekili Haluk Şimşek, Atakum Kaymakamı Ali Bakoğlu, Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal, Samsun Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Albay Murat Özer, STK üyeleri, denizcilikle ilgili sektör temsilcileri katıldı. Kutlamalar kapsamında, Samsunum-1 gemisi ile denize çelenk bırakıldı. Burada bir konuşma yapan Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal, "Kurtuluş Savaşımızı müteakip, devletin siyasi bağımsızlığının yanında ekonomik bağımsızlığını da sağlamaya yönelik atılan en önemli adımlardan biri de Kabotaj Kanunu'nun kabulüdür. 1 Temmuz 1926'da yürürlüğe giren Kabotaj Kanunu ile denizlerimizdeki ticaret hakkı yeniden düzenlenerek, Türk vatandaşlarına ve Türk bayraklı gemilere verilmiştir. Samsun bugün Karadeniz'de çok önemli bir liman kenti konumuna gelmiştir. Yılda yaklaşık 2 bin 500 ticaret gemisinin geldiği ve 10 milyon ton yükün elleçlendiği üç limanı ve birçok tesisiyle Karadeniz'in hem denizcilik ve hem de lojistik üssü olma yolunda ilerlemektedir. Ben, tüm ulusumuzun ve denizcilik camiamızın 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nı kutluyorum" dedi.

PROGRAM, İFTAR YEMEĞİ İLE SON BULDU

Samsun Liman Başkanı Aydın Ünal'ın konuşmasından sonra protokol üyeleri Karadeniz'e çelenk bıraktı. Program, protokol üyelerinin ve davetlilerin Yelken Kulübü'nde düzenlen iftar programına katılmasıyla son buldu.




Anahtar Kelimeler:
SamsunDenizcilik
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.