Öne Çıkanlar Dayandı Kemiğe
banner798

İşaret Dili Korosu kurdular

Samsun'un Atakuım Belediyesi'nin 3'üncü kez düzenlediği işitme dili öğrenme kurslarının yanı sıra, ilk kez hayata geçirdiği yaklaşık 60 kişiden oluşan 'İşitme Dili Korosu' büyük ilgi görüyor. İşitme Dili Kursu'nun yanı sıra koro olarak da çalışmalarına devam eden ve faklı meslek gruplarından oluşan, işitme engelli bulunmayan koro üyeleri gerekli çalışmalarının tamamlayıp konser verecek. Haftada 2 gün 2 saat koro eğitimi alan koro üyeleri; memur, öğretmen, öğrenci, işadamı ve ev hanımlarından oluşuyor. İşaret Dili Korosu'nun Samsun'da ilk olduğunu söyleyen Üsküdar Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve koronun eğitmeni Ahmet Kerem Erkan, "Normal şarkı öğrenen arkadaşlarımızla farkındalık yaratma amacıyla işaret dili koro çalışması yapıyoruz. İşitme engelliler şarkıların sözlerini duyamadıklarından dolayı burada işaret dili öğrenen arkadaşlarımız işaret diliyle karşı tarafa böyle hitap edecekler. Normalde biz senelerdir Türkiye'nin çok çeşitli yerlerinde bunu yaptık. Ama ilk defa Samsun'un Atakum Belediyesi'nde böyle bir organizasyonu yapacağız. Ben bundan dolayı emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Koro kursumuza yaklaşık 60 Celtabet civarında arkadaşımız katılıyor. Daha çok Orhan Gencebay şarkılarını seslendiriyoruz" dedi.

Koroda işaret dili öğrenerek arkadaşlarıyla konser vermeye hazırlanan Matematik öğretmeni Beyhan Uçar, "Ben bu kursu tamamen belediyenin afişlerinde gördüm. İşaret dili öğrenmenin hepimizin sosyal sorumluluk görevi olduğunu düşünüyorum. Koromuzda başka öğretmen arkadaşlarımız da var. Bunu bütün belediyelere örnek olmasını diliyorum. Bu koro çalışmasıyla da işitme engelli arkadaşlarımıza ve vatandaşlarımızın kalbine dokunacağımızı sanıyorum" diye konuştu.

2017 yılında Samsun'da düzenlenecek olan 23'üncü İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda bu düzenledikleri kurslarla zorluk çekmeyeceklerini söyleyen Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Bu kurslar devam ettikçe farklı fonksiyonel durumları gelişiyor. İşaret diliyle tiyatro ve konser tarzında farklı durumlarda gelişmeye başlıyor. İnşallah işaret diliyle etkinliklerimizi daha da artırarak Atakum ilçesi olarak 2017 Olimpiyatları'nda öncü ilçe olmayı hedefliyoruz" dedi.





,,,



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.