Öne Çıkanlar istanbul Arıcılık
banner798

KİRLİ İŞLERİN İÇİNDE OLMAM

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, son günlerde yerel ve ulusal medyanın gündemine gelen 'Hibe Araç' konusuyla ilgili özel açıklamalarda bulundu.

Togar, 'Çiğ yemedim ki karnım ağrısın. Şükürler olsun ki leke sürülecek hiçbir işin peşinde olmadım, olmam da' dedi. Son günlerde medyanın gündeminde olan Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar 'hibe araç' konusuyla ilgili net açıklamalarda bulundu. 50 bin nüfusun yaşadığı Tekkeköy'de 2 kez aday olduğunu ve 57 yıl sonra ilk kez iktidar partisinin adayı olarak seçimleri kazandığını dile getiren Togar; 'Ben ilçeme aşık bir adamım. Tekkeköy ve Tekkeköylü hemşehrilerime karşı büyük bir sorumluluk hissediyorum. Seçildiğim günden buyana gece gündüz demeden çalışarak bana verilen helal oyların hakkını vermeye çalışıyorum. Rabbime şükürler olsun ki, ilçeme leke getirecek hiç bir kirli işin içinde olmadım.' dedi.

HİBEYİ İLK DEFA BİZ Mİ ALMIŞIZ

Yerel ve ulusal medyanın gündemine konu olan 'Hibe araç' polemiğinin art niyetli bir şekilde şahsını ve kurumunu yıpratmak olduğunu belirten Togar,"Büyükşehir Belediyesi, denetleme ortaklık payından doğan hakları nedeniyle konuyu mahkemeye taşımış, mahkemenin sonucunda Büyükşehir'in haklı olduğu ortaya çıkmış. Büyükşehir mahkemeyi kazanınca buradaki firma ruhsat işlemlerini tamamlayamamış. Ruhsat işlemleri denilince, art niyetli ya da aklı evvel arkadaşlarımız fabrikanın ruhsat işlemleri olarak algılamış. Halbuki işletme, bünyesindeki 120 yapı unsuruna, mahkeme nedeniyle ruhsat alamamış. Biz de mahkemenin sonuçlanması sonrası görevimiz olarak adı geçen firmaya giderek bu yapıların kullanılamayacağını, mühürlenmesi gerektiğini söyledik. Firma ise müsaade talep etmiştir. Yani işletmeye değil, 120 adet yapı unsurunu mühürlememiz gerektiğini söyledik. Aynı firma aynı gün içerisinde İdare Mahkemesi'ne başvurarak yürütmeyi durdurma kararı aldırmıştır. Bu karar alınınca mahkemenin sonucunu bekledik. Büyükşehir Belediyesi, denetleme ortaklık payından doğan haklarını firmaya sattı. Böylece aradaki imarla alakalı sıkıntılar ortadan kalkmış oldu.' diye konuştu.

KİMSENİN SAĞLIĞINI TEHDİT ETTİRMEM

Belediye olarak yapılması gereken 'yapı kullanım izin belgelerini verin' talebini karşıladıklarını dile getiren Togar;' Türkiye'de bu tür hibeler alan binlerce belediye var. Neden bize hibe verilince bu kadar gündem oldu bunu da anlamakta zorlanıyorum. O zaman aklımıza farklı şeyler geliyor. Hibe edilen aracın gündem yapılmasının altında başka sebepler var. Ben 2 yıllık belediye başkanıyım, koltukta yeni olabilirim ama asla acemi değilim. Benim en büyük görevim, yönetmekle mükellef olduğum 50 bin nüfuslu bu ilçenin haklarını korumak. Zihinleri kirli kendilerinden önceki dönemlerde de, kendi dönemlerinde de bu tür hibe araçlar alınmasına rağmen konu ben olunca her nedense işler bir anda farklı bir mecraya çekildi. İsmi geçen sanayi kuruluşları, ilçemizi çok değerli hale getiren sanayi kuruluşlarıdır. Bu kuruluşlarla birlikte yaşamamız gerektiğini defalarca dile getirdim. Ama hangi kuruluş olursa olsun, ilçemiz halkının sağlığını hiç bir şeyin önüne koymam. Kimseye insan sağlığını tehdit ettirmem. Bugün Tekkeköy'ü kirli göstermeye çalışanların zihinleri kirlidir.' şeklinde konuştu.

2 YILDA 60 YILLIK HİZMET YAPTIK

Kendisinin açık fikirli bir insan olduğunu ve düşündüklerini, doğru bildiklerini çekinmeden söyleyeceğini sözlerine ekleyen Togar;'Tekkeköy şu anda son 30 yılın en düşük kirlilik değerlerine sahip. Yani yaptığımız çalışmalarla halkımız, son 3 aydır temiz bir hava soluyor. Bunu herkes internet ortamından görebilir. Bunda başta Bakanımızın, Çevre ve Şehircilikten Sorumlu Genel Başkan Yardımcımızın, Valimizin, Büyükşehir Belediye Başkanımızın çok büyük emekleri var. Veremeyeceğiz tek bir hesabımız yok. İki yıldır birçok denetleme geçirdik. Denetlemelerin içerisinde bir tane hile bulunmamıştır. Buna rağmen bazı arkadaşlar, yattılar kalktılar bulabildikleri tek şey bu oldu. Hibeler meclis kararıyla alınabilir. Belediye Başkanı kendi başına bunu kabul edemez. Belediye hizmetinde kullanılmak üzere bir makam aracı tahsisi ricamız oldu. Belediyelerimiz yasa gereği makam araçlarını satın alamazlar. Bunlar ancak hibe yollarıyla alınabilir. Ben o arabaya halkıma hizmet etmek adına biniyorum. Bu ilçe 60 yıllık tarihi boyunca görmediği hizmeti iki yıllık süreçte görmüştür.' dedi.

ÇİĞ YEMEDİM Kİ KARNIM AĞRISIN

2 yılda Tekkeköy'e çok ciddi hizmetler yapıldığını ve görev süresince Tekkeköy'ü Samsun'un en prestijli ilçelerinden biri yapacağını söyleyen Togar sözlerini şöyle tamamladı;'Bizden önceki dönemde kısır döngü içerisinde ilerleyen bir Tekkeköy vardı. Göreve geldiğimizde ben ve çalışma arkadaşlarım kolları sıvayıp ilçenin kısa, orta ve uzun vadede yapılması gereken projelerini masaya yatırıp hemen çalışmaya koyulduk. Bunlar yaparkende halkımızla birlikte hareket ettik. 'Ben yaptım oldu' mantığını asla benimsemediğimiz gibi kararlarımızı da halkımıza danışarak aldık. Ben bu ilçede doğdum, burada büyüdüm ve bundan sonra da bu ilçede yaşamaya devam edeceğim. İlçeme bir çivi çakanın her zaman yanında olmaya da hazırım. Yaptıklarımız ortada. Doru bildiğim hiç bir şeyden geri adım atmayacağım gibi bundan sonra da Tekkeköy için çalışmaya ve alın teri dökmeye devam edeceğim. Bu zamana kadar çiğ yemedim ki karnım ağrısın. Benim üzüntüm bu olayları sanki büyük bir olay olmuş gibi kamuoyunun gündemine getirip, insanların zihinlerinin bulandırılmasıdır.' diyerek sözlerini tamamladı. 

Anahtar Kelimeler:
TekkeköyHasan Togar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.