Öne Çıkanlar Samsun bafrada kaza kurşunu
banner798

MHP Genel Başkanı Bahçeli Samsun'da
banner852



Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen iftar programına katıldı. Bir alışveriş merkezindeki salonda gerçekleştirilen programda, Devlet Bahçeli partililerle bir araya geldi. İftar yemeği sonrasında konuşan Bahçeli, "Kurtuluşumuzun simgesi, Samsun'da bulunmaktan mutluluk duyuyorum. Şükürler olsun, bugün ihtimam ve sabırla kurulan iftar sofrasına birlikte oturduk. Oruçlarımızı birlikte açtık. Hem iftarımızı açalım, hem de birbirimizle, milli ve manevi değerlerimizle iftihar edelim. Yunus'un dediği gibi, dostun evi gönüllerdir, biz gönüller yapmaya geldik" dedi.

Kana susamış hainlerin boş durmadığını söyleyen Bahçeli, "Allah korkusu ve inancı nedir bilmeyen alçaklar eylemlerini sürdürmekte, nerdeyse her gün birer ikişer evlatlarımızın canlarına kast etmektedir. Çözüm denilerek büyütülen, demokratikleşme denilerek azdırılan ve nihayetinde bugünlere gelen terör belası, artık daha derinlikli bir hal almaya başlamıştır. Irak'ın ardından şimdi de Suriye'nin kuzeyini mesken tutan teröristler, eylemlerini dağlardan şehir merkezlerine indirecek kadar azmışlardır. Katiller, eylem kapasitelerini artırmak amacıyla sokak ve caddelerle beraber, tehditle vatandaşlarımızın evlerinin altına varıncaya kadar bomba düzenekleri yerleştirmişlerdir. Ne var ki; biz olacakları çok önceden görmüş ve ikazlarımızı yapmıştık. Çözüm belasının çözülme olduğunu hatırlatmış, Türkiye'yi ateşe sürükleyeceğini söylemiştik. Teröristle müzakere etmenin terörü bitirmeyip, aksine daha da şımartacağını vurgulamıştık. İhanet sürecinin terörü dirilteceği uyarısında bulunmuştuk. Güney komşularımızda iç savaş ortamı günden güne ağırlaşırken, bölücü terör örgütünün bunu fırsat bilip, Türkiye'yi de benzer şartlara taşımak üzere maşa olarak kullanılacağını ifade etmiştik" diye konuştu.

'VAZGEÇECEK TEK İNSANIMIZ, VERECEK TEK BİR ÇAKIL TAŞIMIZ YOK'

MHP lideri Devlet Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Netice itibariyle, geçmişte terörle kol kola girenler, ne derecede büyük bir yanlışın ve gafletin içerisine düştüklerini geç de olsa gördüler. Şimdiyse ülke olarak teröre karşı yoğun bir mücadele dönemi içerisinde bulunuyoruz. Milletimizin dua ve desteği, güvenlik güçlerimizin azmiyle birleşerek kanlı örgütün başını ezmeye devam ediyor. Endişeniz olmasın, terör belası bu topraklardan tümüyle silinecek, aziz milletimizi bölme amacı taşıyan hiçbir hain çaba amacına ulaşamayacaktır. Biz var olduğumuz müddetçe Türkiye bölünmeyecek, Türk milleti birlik ve bütünlüğünden taviz vermeyecektir. Sınırlar değiştirilmeye çalışılırken, İslam dünyası etnik ve mezhep temelli bölünme projeleri ile hedef alınırken, Türkiye'yi bu ateşe atmayı aklından geçirenlere, bunu dileyenlere asla izin vermeyeceğiz. Bu cennet vatanı kurban ettirmeyeceğiz. Dolmabahçe ihanetine 'Kaldığımız yerden devam edelim' diyen çürümüşlere, bunların arkasında duran, sürekli kulaklarına melanet fikirleri fısıldayan efendileri boş yere heveslenmesin; 19 Mayıs 1919 Samsun ruhu hala yaşıyor, ilk adım iradesi hala varlığını koruyor. Bizim vazgeçecek tek bir insanımız, verecek tek bir çakıl taşımız yoktur. Biz Türk milletiyiz, herkes eşittir Türkiye'dir."

'DOSTLAR ARTSIN AMA TÜRK MİLLETİNİN ONURU ÇİĞNENMESİN'

Bahçeli, İslam dünyasında fitne ateşini yakan, etnik ve mezhepsel bölünme arzulayan çevrelerin şimdilerde kendi dertlerine düşmeye başladıklarını dile getirerek, "Geride bıraktığımız günlerde Birleşik Krallık'ın, Avrupa Birliği'nden ayrılma kararını aldığı 23 Haziran referandum sonuçlarıyla bu durum artık tescil edilmiştir. Görünüşe göre Avrupa Birliği büyük bir krize saplanma eğilimi göstermekte, diğer bazı ülkelerde de Birleşik Krallık gibi birlikten ayrılma görüşünü savunan akımlar ivme kazanmaktadır. Duruma bakılırsa Avrupa'nın git gide çözülmeye başlamasının kaçınılmaz olacağı görülmektedir. Ülkemiz böylesi bir küresel istikrarsızlık iklimi karşısında milli bütünlüğünden taviz vermeyecek adımları atmalıdır. Sonu belirsiz maceralara sürüklenmek yerine, Türk milletinin hissiyatları çerçevesinde sağlam zeminde varlığını sürdürmelidir. Zira Ortadoğu'da yaşanan kargaşanın ardından, Avrupa'da başlayan karışıklık artık etrafımızda sorunsuz bir coğrafyanın kalmadığını bizlere ispat etmektedir. Bu nedenle komşu ülkelerle sahip olduğumuz ikili ilişkilerin geliştirilerek, teröre karşı ortak tavır alınması milli bekamız açısından son derece önemlidir. Diyeceğim odur ki, dostlar artsın; ama Türk milletinin onuru da çiğnenmesin, asla yere düşürülmesin" dedi.

'PARALEL KÖSTEBEKLER, DAVAMIZI VE ŞAHSIMI HEDEF ALMIŞLARDIR'

MHP'nin uzun süredir paralel bir kumpasın saldırısı altında, rezil bir oyunun hedefinde olduğunu söyleyen MHP lideri Bahçeli, "Ne var ki oyunu ve figüranları çok iyi biliyoruz, ne yapılmaya çalışıldığına da uzun süreden bu yana vakıfız. Bu anlamda, geride bıraktığımız günlerde Isparta'da yürütülen bir soruşturma kapsamında ele geçirilen vahim deliller, iddialarımızın haklılığına yeni bir kaynak daha sunmaktadır. Görünen odur ki; paralel köstebekler partimizin etrafını sarmışlar, aşağılık girişimlerle davamızı ve şahsımı hedef almışlardır. Allah var ya, biz de aksini ummuyor, beklemiyorduk. Allah'a hamd olsun bizim doğduğumuz kaynak belli, gideceğimiz yön bellidir. Biz sadece Türkiye'nin yoluna baş koyduk, ülkemiz ve milletimizden başka bir adreste çare aramadık. Bu nedenle Okyanus ötesinde beddua ve iftira seansları düzenleyen, dedikodu imalatı yapan mürşit kisveli münafıklarla örtüşen, kesişen, çakışan hiçbir yan ve ortak noktamız yoktur, olmamıştır, olmayacaktır. Diğer taraftan İslama hizmet adı altında yüce dinimize en büyük zararı veren bu yapılanmanın MHP'yi kendisine öncelikli hedef seçmesi kimseyi şaşırtmamalıdır" şeklinde konuştu.

'KURGULADIĞINIZ OYUNU ALAYINIZIN BAŞINA GEÇİRECEĞİM'

MHP'nin Türk İslam davasının yılmaz savunucusu olduğunu söyleyen Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"MHP, Türk-İslam davasının yılmaz savunucusudur. Amaç, MHP'nin bu eşsiz konumunu kullanmak ve büyük potansiyelini küresel hesaplara alet etmek ve sonra da varlığını ateşe vermektir. Bu amaç için bazı malum isimler içimizden devşirilmiş ve özel talimatlarla desteklenmişlerdir. Bu zavallılar kendilerine biçilen rolü oynarken, perde gerisindeyse başka hesaplar yapılmaktadır. Öne sürülen iki ayaklı hesabın ilk aşamasındaki gaye önce MHP'yi, ardından da Türkiye'yi yere sermek, tarihin gerisine düşürmek ve nihayetinde yok etmektir. Fakat dini paraya dönüştürecek kadar alçalan ABD kuklaları ve İslam'ın yüz karaları bilsinler ki, bu can bu tende kaldığı müddetçe MHP'ye asla nüfuz edemeyecek, amaçlarına kesinlikle ulaşamayacaklardır. Allah şahit ki; ne Milliyetçi Hareket'i ele geçirmenize izin vereceğim, ne de Türkiye'nin küresel komplolara teslim olmasına imkan tanıyacağım. Ve kurguladığınız oyunu, tüm işbirlikçilerinizle birlikte alayınızın başına geçireceğim. Ülkücünün çilesini ve emeğini bu çevrelerin emellerine kurban etmeyeceğim."

'MHP ARINACAK, GÜÇLENEREK YOLUNA DEVAM EDECEK'

Bahçeli, kimsenin ülkücünün vakurluğunu farklı anlamlara çekmemesini söyleyerek "Kimse Milliyetçi-Ülkücü Hareket'in kudret ve ferasetini örseleme gibi bir yanlışa düşmesin. Biz 47 yıldır mücadele veren, her türlü imtihandan alnının akıyla çıkmış, bin bir zorluğun üstesinden gelmiş ve inanarak söylüyorum ki; Allah'ın rızasını üzerimizde taşıyan dualı, millet ve vatan aşığı bir davanın neferleriyiz. Bu dava üzerinde leke taşımaz. Bu bünye, ete kemiğe bürünmek için kendilerine beden arayan asalaklara izin vermez, müsaade etmez. Şehitler mirası olan bu davanın yönü istense de değiştirilemez. Yüce dileğe doğru koşar adım yürüyen ve Türkiye'yi çağlar ötesine ulaştırma azmi taşıyan kararlılığımız, böyle ucuz oyunlarla yolundan döndürülemez. Kimsenin endişesi olmasın, MHP bundan sonra arınarak, güçlenerek ve daha azimli bir şekilde yoluna devam edecektir. Ülkücünün birlik ve beraberliği oyunları bozup, engelleri aşacak, Türkiye'nin üzerindeki karanlıkları def edecektir" şeklinde konuştu.

Bahçeli, konuşmasının ardından parisinin Samsun'daki yönetim kadrosuyla düzenlenen basına kapalı toplantıya katıldı. Toplantının ardından Bahçeli karayolu ile Ankara'ya dönmek üzere kentten ayrıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876