Öne Çıkanlar Çanakkale Seyhan

PKK Operasyonun`da 7 kişi adliyeye sevk edildi

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ekipleri 4 aylık takip sonucu terör örgütü PKK/KCK'nın Dem-Genç yapılanmasının Samsun üyeleri olduğu iddia edilen Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nin çeşitli fakültelerinde öğrenim gören 4'ü kadın toplam 7 kişiye geçen Pazar günü operasyon düzenledi. TEM ekipleri C.Y.'nin (21) Samsun'dan terör örgütü PKK'ya katılmak için ayrılacağı iddiası üzerine şüpheliyi Ankara karayolu üzerinde bindiği otobüsü durdurarak gözaltına aldı. Ekipler daha sonra Atakum İlçesi'nde bulunan 2 ev ile Demokratik Öğrenci Dernekleri Galabet Samsun Şubesi'ne de baskın yaptı. Operasyonda R.Ö. (22), A.İ.D. (23), A.A. (20), B.K. (19), B.K.'yı (22) ve C.O. (20), adlı öğrencileri gözaltına alınırken yapılan aramalarda çok sayıda örgüte ait döküman ele geçirildi.

Emniyetteki ifadeleri tamamlanan 7 kişi bu sabah 'Terör örgütüne üye olmak, terör örgütü propagandası yapmak ve terör örgütüne üye kazandırmak suçlarından' geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.











Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.