Öne Çıkanlar Veysel Eroğlu Çanakkale
banner867

Prof.Dr.Eren : Ülkemiz göründüğünden çok daha güçlü bir ülkedir
banner852


OMÜ Rektör adayı Prof.Dr. Şenol Eren, mevcut rektör Prof.Dr.Hüseyin Akan'ın göreve geldiği ilk günden itibaren, gelecekçi bir üniversitenin bilimsel temellerini oluşturmak için önemle adımlar attığını savunarak, "Bunun gerçekleşmesi için de üniversitemize büyük katkılar sağlamıştır. Özellikle üniversitemizin kurumsal gücünü geliştirme çabasına giren Hüseyin Akan bundan sonra en çok da bilimsel çalışmalara destek olmuş ve üniversitemizin bilimsel çalışmalara olan katkısının artırılmasında büyük rol oynamıştır" dedi.

Akademisyenlerin bilimin önemini kavrayıp, ülkemizin ve dünyanın bu yöndeki ihtiyaçlarına cevap verebilecek özgüven ve cesaretle çalışması gerektiğini belirten Prof.Dr. Şenol Eren, "Ülkemizin ihtiyaçlarını belirleyip bunların giderilmesi düşüncesi etrafında toplanan akademisyenlerin özverilerine ihtiyaç vardır. Biz bu inancı oluşturup, bu gücü öncelikle yerel kalkınma sonra da ülkemiz için kullanmayı hedefliyoruz" diye konuştu.

Ülkemizin gelişmesinde ve sorunlarının çözülmesinde üniversite unsurunun çok daha fazla ön plana çıkartılması gerektiğini önemle vurgulayan Rektör adayı Prof.Dr. Şenol Eren, "Hali hazırda mevcut işsizlerin sayısı, her alandaki üretim ve tüketim faaliyetleri, endüstriyel çalışmalar ve araştırmalar, sanayi, bilimsel çalışmalardan tarım ve hayvancılığa kadar pek çok alanda üniversitelerimiz daha çok kendisini göstermelidir. Ülkemiz göründüğünden çok daha güçlü bir ülkedir. Üniversitelerimizin geliştirdiği yerel projelerle işsizliği bitirmek mümkün. Biz bunun için gayret göstereceğiz. Proje üretip, yerel esnaf ve üreticilerle iş birliği içerisinde olacağız" diye konuştu. Postmodern tüketim ve ilerleme hareketlerinin bütün dünyayı tehdit ettiğini belirten Prof.Dr. Eren, "Modernleşme ile birlikte üretimin endüstriyel ve uluslararası özellikler kazanması sonucunda ortaya çıkan kapitalizm, her alanda olduğu gibi az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri tehdit etmektedir. Dolayısıyla bugün için kapitalizm, elimizde olan gücü de elimizden almaya çalışmaktadır. Bununla mücadele edebilmek için bilgiyi, fikri ve projeyi üretmeli ve kapitalizmin özellikle gençlerimizin işsiz kalmasına ve ülkemizin her alanda gelişmesine engel olmasını önlemeliyiz. Kamunun, şehrin, serbest piyasanın, iş bulmakta zorlanan üniversite mezunlarının, Ondokuz Mayıs Üniversitesinin fikirlerine ve projelerine ihtiyacı var" dedi.



FOTOĞRAFLI


DHA-Bölge - Türkiye-Samsun - H
akan ÇELİKBAŞ 

Anahtar Kelimeler:
SamsunDr. Eren
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner877

banner876