Öne Çıkanlar Ayasofyai Kebir Camii Yeni Kadın Kolları
banner798

Şehit ve Gazi Ailelerine İftar Yemeği Verildi
İftar yemeğine, Bafra Kaymakamı Halis Arslan, Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, Garnizon Komutanı Yzb. Serkan Savaş, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hakan Arıkan, Eski Emniyet Genel Müdür yardımcısı Hasan Yücesan, Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi Başkanı Ahmet Diril, Onursal Başkan Albay Halil Şenbaş, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hasan İrer ve Mütevelli Heyeti, Daire Müdürleri, Şehit ve Gazi derneklerin üyeleri katıldı.

Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, “ Bu güzel iftar akşamında birlik ve beraberlik içerisinde olmaktan, gerçekten sizlerle beraber bir arada olmaktan büyük onur duyuyorum. Şehitlik mertebesi gerçekten en üst mertebedir. İnsanlar çalışarak dünyada bazı yerler ve mevkiler elde edebilirler, ama şehitlik öylemidir. Şehitlik çalışarak, didinerek elde edilen bir rütbe ve bir mevki değildir. O ancak hayat karşılığında, hayatını seve seve vatanı için, milleti için feda etmek te kazanılan bir rütbedir ve rütbelerinde en büyüğüdür. Bizim tarihimize baktığımız da gerçekten işte, milletimizin tarihindeki şan ve şerefle dolu tarihimiz şehitlerimize Allah’ın bu vaadine erişebilmek için yapılan gayrettir. Şimdi biz burada siz değerli şehit yakınlarına ne kadar farklı cümleler kullanırsak kullanalım şehit ve gazilere anlatmada bu cümleler yetersiz kalacaktır. Biz sizler için, şehitlerimiz ve yakınları için, aileleri için ne yapsak azdır. Çünkü sizler gerçekten canlarınızı canlarınızdan birer parçayı şehit olarak verdiniz. Bu vatanın birliği, bu milletin birlik ve beraberliği bu şehitlerimiz vesilesiyle oldu. Bu güzel iftar akşamında bizleri bir araya getiren Bafra Kaymakamı Halis Arslan’a çok teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabrı celil ve ülkemizdeki tüm yaralı gazilerimize de Allah’tan şifalar diliyorum” dedi.

Kıbrıs Gazisi Mehmet Yüksel “ Biz Bu Yurdun Askeriyiz” adlı şiirini okudu.

Bafra Kaymakamı Halis Arslan, “ Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşundan beri bu güzel vatan toprakları Ulu Önder Mustafa Kemal’in önderliğinde Kurtuluş Savaşını bu güzel aziz vatanın topraklarını kanlarıyla sulanarak kazanmışlardır. Bu vatanı şehitlerimiz ve gazilerimiz canları pahasına kazandılar, bize armağan ettiler, bizlerde bunun farkındayız, onun için cennet gibi bir vatana sahibiz. Biz bu vatana çalışarak, çok üreterek, proje yaparak onlara ancak minnet ve şükran duygumuzu ifade edebiliriz. Şehitlerimiz bu vatana borçlarını kanlarıyla ödediler. Bizde bu vatana vatan borcunu çalışmakla ödeyeceğiz. Onun için yurt ve millet sevgisi vatana çalışmakla ölçülür. Vatan borcu çalışmakla ödenir. Vatanını en çok seven görevini en iyi yapandır” dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.