Öne Çıkanlar Çanakkale haber

Serbest kalan yargı mensupları yeniden adliyede


Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki bir gurup askerin darbe girişiminin ardından Samsun Cumhuriyet Başsavccılığı tarafından 43 hakim ve savcı hakkında yakalama kararı çıkartıldı. Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü ekiplerini tarafından 39 hakim ve savcı önceki gün gözaltına alındı. Firarda olan 4 hakim ve savcının ise arandığı bildirildi. Öte yandan başka illerden yakalama emri olduğu ortaya çıkan iki yargı mensubu da Samsun'da gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğündeki işlemlerinin ardından üç gün önce adliyeye sevk edilen 41 yargı mensubundan, savcılık ifadelerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 12 savcı, 6 idare mahkemesi hakimi, 7 adli yargı hakimi olmak üzere toplam 25 kişi tutuklandı. 16 yargı mensubu hakkında ise haklarında yurt dışına çıkış yasağı konulup adli kontrol altında tutulmak kaydıyla serbest bırakıldı.

SERBEST BIRAKILMAYA SAVCIDAN İTİRAZ

Cumhuriyet Başsavcılığı, adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 16 yargı mensubundan 9'u hakkında bir üst mahkemeye tutuklanmaları talebiyle itirazda bulundu. İtirazın kabul edilmesinin ardından hakim ve savcılar için yakalama müzekkeresi çıkartıldı. Polis yakalama müzekkeresi bulunan 9 hakim ve savcıdan 8'ini tekrar gözaltına alarak bugün yeniden adliyeye sevk etti. Firarda olan 1 yargı mensubunun da halen arandığı bildirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.