Öne Çıkanlar Çanakkale Settar Aslan

Sorunların Çözümü İçin Kendi Medeniyet Havzamıza Dönmeliyiz

Toplantıya Eğitim Bir Truvabet Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı katıldı. Açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir Sen Samsun 2 Nolu şube başkanı Yılmaz Taşova;Üniversitelerde yaşanılan sıkıntılardan ve çözüm önerilerinden bahsetti. Birilerinin ülkemizde operasyon yapmaya çalıştığı bu dönemde daha iri ve diri olmalıyız dedi.

Ardından söz alan Eğitim Bir Sen 1. Nolu Şube Başkanı Nejdet Güneysu, ülkenin içinde bulunduğu günlerden ve bu durumda eğitimcilere düşen görevlerden söz ederek “Ülkemiz öylesine önemli tarihi günler yaşamakta ki ileride tarih kitaplarında ders olarak okutulacak günleri yaşamaktayız. Ve biz memur Sen ailesi olarak bu tarihi günlerin en önemli öznesi konumundayız” diyerek yaşanan pek çok sorunun çözümünü “Kendi medeniyet havzamıza dönmeli ve oradan beslenmeliyiz” ifadeleri ile Eğitim Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı; katsayı, başörtüsü ve eğitim sistemindeki çarpıklıklar başta olmak üzere pek çok konuda mücadele verdiklerini ve ciddi başarı elde ettiklerini söyledi. Mücadeleye devam edeceklerini kaydeden Çakırcı, “Ülkemiz ve İslam Coğrafyasında tarihi bir dönemi yaşıyoruz.

Birilerinin ülkemizde operasyona kalkıştığı bu dönemde daha iri ve daha diri olmamız lazım. Türkiye’ye dönük ciddi eylemler var. Gezi olayları, 17-25 Aralık operasyonları ve Kobani eylemlerini gördük. Bu eylem ve operasyonların tek merkezden çıktığını görüyoruz. Bu operasyonların başlangıcı tam 150 yıl önceye Sultan Abdulhamit Dönemi’ne dayanıyor. Yani tarih tekerrür ediyor. Halen tarih derslerinde Balkanları göremiyorsak, Coğrafya Dersi’nde dünyanın merkezini Londra olarak görüyorsak bu müfredat da değişmelidir” dedi.

Toplantıda konuşan Genel Başkan Vekili Latif Selvi, “Sendikal mücadele herkes tarafından bir iş, bir uğraş olarak görülüyor. Bu, emekten, hakkı yenilenden, mazlumun yanında olma anlayışıdır. Sendikacılık bugün imtiyaz sahibi olmak isteyenlerle adalet arayanların mücadelesidir” dedi.
İşveren kesimi tarafından sürekli maliyetlerin düşürülerek kalitenin artırılması gerektiğinin savunulduğunu söyleyen Selvi, “Şimdi söylenen bu sözler sendikalar açısından tamamen mantığa terstir. Maliyet düşük olsun, ama artsın diyorsunuz. Peki burada çalışanın durumu ne olacak? Bunları isterken maaşlar yüksek olmasın diyorsunuz. Peki bu insanlar ne olacak? Bunu insanlık kabul etmemeli.

Eğer bir zenginlik varsa, paylaşım eşit olmalı. Dünyada açlıktan ölen varsa bunların ölüm sebebi açlık değil, adaletsiz paylaşımdır. Amerika dünya lideri ülke olmayı başarmış olsa bile, adaletli gelir dağılımı gerçekleştiremiyor. Bu iş kolayca gerçekleştirilmesi mümkün olmayan bir iştir. Obama, sosyal güvenlik paketini açıkladığında ülkenin ileri gelenleri ayağa kalktı. Bahçıvanın parasını bile ödetmediler. Dünyada 6 milyar insandan 100 milyonu yaşasın diye bazıları aç mı kalmalı? Bizler de bu nedenle, bu mücadelede aktif olarak görev almak zorundayız. Bu kötü gidişe dur demeli. Herkes insan gibi yaşasın diye mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.İl Divanın ardından başkanlar kurulu toplantısı yaparak gündemi değerlendirdik.

Atakum Yalı Cafe de düzenlenen toplantıya Eğitim Bir Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi ve Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Çakırcı , Eğitim Bir Sen 2 Nolu Şube Başkanı Yılmaz Taşova, 1.Nolu Şube Başkanı ve Memur-Sen İl Temsilcisi Nejdet Güneysu ,Sinop Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Mustafa Aslan ,sendika yöneticileri ve kadınlar komisyonu katıldı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.