Öne Çıkanlar Samsun bafra
banner797

Tarihi cami restore edilip turizme kazandırılacak
Tekkeköy İlçe Belediye Başkanı Hasan Togar Balcalı Mahallesinde bulunan tarihi ahşap caminin aslına uygun bir biçimde restore ediceleceğini dile getirdi. Yıllara meydan okuyan camiyi turizme kazandırmak için çalışma başlattıklarını dila getiren Başkan Togar, "Bu camimiz 1800'lü yıllarda tamamen ahşaptan yapılmış. Görünümü ve yapısı ile ziyaretçilerini büyüleyen muhteşem bir eser. Bu camimizin koruma kurulu tarafından tescil işlemleri tamamlanmış durumda. Bölge halkının gözü gibi bakıp koruduğu tarihi caminin en kısa zamanda aslına uygun restore edilmesi için tümçalışmaların startını verdik. Camimizin üst çatı kısmı delinmiş olması nedeniyle yağmur suları içeriye akmaya başlamış. Buda tamamen ahşap olan tarihi camimize zarar vermeye başlamış. İçeriye giren suyun kesilmesi ve tavanının geçici olarak örtülmesi için gerekli birimlere talimat verdik" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Bu tarihi yapının restorasyon işlemleri tamamlandığında inanıyorum ki yerli yabancı binlerce kişi burayı ziyaret etmeye akın edecek. Ayrıca restorasyon işlemlerinin ardında camizi ibadete de açılmış olacağız. Tarih, turizm, kültür ve doğa kenti ilçemize yeni bir tarihi yapıyı kazandırarak, turizimde ilçemizi Karadeniz bölgesinin en çok ziyaret edilen yerlerinden birihaline getirmek en büyük hedefimiz olacaktır."




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.