Öne Çıkanlar Samsun 21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve Haftası
banner797

Terme'de berberlere saat uygulaması


Terme İlçesi'nde faaliyet gösteren erkek kuaförleri toplantıda bir araya geldi. Katılımın yoğun olduğu programda berberlerin ortak sorunları ve çalışma saatleri masaya yatırıldı. Sosyal ihtiyaçlarını karşılaması için saat uygulaması konulması kararı için çalışma başlatıldı. Daha önce alınan Pazar günlerinin tatil olması kararından sonra saat uygulamasıyla da berberler rahat bir nefes alacak. Toplantıda bir araya gelen berberler, yoğun mesai saati nedeniyle kendilerine ve sosyal ihtiyaçlarına zaman ayırmadıklarından dert yandı. Yaz aylarında gece geç saatlere kadar kuaförler açık kalmayarak, ortak belirlenen bir saatte kapatılacak. 21.30 kapanmaya başlayan kuaförler, 22.00'den sonra açık kalmayarak ortak saat uygulamasına geçmiş olacak.

Ortak kararı yerinde bulan kuaför esnaflarından Suat Dürümlü, "Gece 22.00'den sonra gelen müşteri keyfi olarak kuaföre gelmekte. Kuaförde çalışan ve işletmecisi olan esnafında ailesinin olduğu, sosyal ihtiyaçlarının olduğu düşünüldüğünde bu kararın yerinde olduğunu belirtmek istiyorum" dedi.



Terme Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Barış Aktepe, "Bizler kendi sorunlarımızı konuşmak ve aldığımız ortak kararla bu problemleri ortadan kaldırmak için burdayız. Sizlerin sorunları bizlerin sorunu olduğunu bilerek ortak bir karar alıp bunun uygulanması için her zaman öncü olamaya hazırız. Berberler bizim odamıza kayıtlı meslek guruplarımızdan bir tanesi, bu mesleğinde bir sanat olduğunu unutmayarak sanata ve sanatkara değer vermemiz gerektiğini unutmamalıyız. Toplumun içinde olan kuaförlerimizin de ailesi, arkadaşı ve sosyal ihtiyaçlarının olduğunu düşünerek buradan çıkan bu ortak saat uygulamasının resmileştirilmesi ve bu kurala uymayanlara cezai işlem yapılması için çalışmalara başlanacağını belirtti. Biz esnaf odası yönetimi olarak esnafımızın yanlış rekabet yerine kalitede rekabet yapmasını istiyoruz. Bunun içinde çalışmalarımız devam edecek. Berberlerle buluşmamıza katılan sorunlarını paylaşan esnafımıza teşekkür ediyorum, bayramdan sonra bu kararın resmi düzenlemesini gerçekleştireceğiz bunda hem fikir olun" dedi.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.