Öne Çıkanlar Şaban Abdullah Cihan Kaçak Telefon
banner798

Terme’de sürdürülebilir kent çalıştayı

Terme'de Türkiye Ekonomik ve Sosyal Etütler Vakfı (TESEV) ve Terme Belediyesi işbirliği ile "Sürdürülebilir kent için e-katılım" konulu çalıştay düzenlendi. Terme Halk Eğitim merkezi toplantı salonunda gerçekleşen çalıştaya Terme Belediye Başkanı Şenol Kul, sivil toplum örgütlerinden temsilciler ve Terme belediye personeli katıldı. Çalıştayda, Birleşmiş Milletler Avrupa ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Ofisi İletişim Koordinatörü Faik Uyanık, "Sürdürülebilirlik, kavram, dünyada ve Türkiye'de politikalar ve uygulamalar", Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ulaş Bayraktar, "Sürdürülebilirlik ve kent; sürdürülebilir kent nedir, Türkiye'de politikalar ve uygulamalar", ve TESEV ekibinden Dr.Itır Akdoğan ise "Sürdürülebilir kent için e-katılım, kavram, dünyadan uygulamalar" konularında katlımcılara bilgiler verdi.

Katlımcılar Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri çerçevesinde Terme'deki fırsatları ve engelleri uzmanlar eşliğinde tartıştı. E-katılım için faydalı e-araçların da denendiği uygulamalı bölümde, Terme'nin Sürdürülebilir Kent yolunda yerel sorunları çözmek için uygulanacak e-katılım modelleri planladı.

Çalıştayda konuşma yapan Belediye Başkanı Şenol Kul sürdürülebilirliğin önemini vurgulayarak, "Dünyamız her geçen gün değişiyor, gelişiyor. Bu değişim ve gelişimin en fazla yaşandığı yerler ise kuşkusuz şehirler. Sürdürülebilirlik kavramının çıkış noktası, ekonomik ve teknolojik gelişmelere paralel bir şekilde ortaya çıkan çevre sorunlarının önüne geçebilme ve ekosistemin korunması üzerine odaklanmıştır. Ülkemizde de çevre hassasiyeti büyüyor. Bu çok sevindirici olmakla birlikte eksik kaldığımız noktaları da bu tür organizasyonlarla görme şansı yakalıyoruz. Bu gibi çalıştaylarda vurgulanan farklı bakış açıları, kentlerin gelişimi noktasında önümüzü görmemize katkı sağlıyor. Katılım ve destek sağlayan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Terme'de başarılı bir çalıştay gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Itır Akdoğan, "Bu çalıştayda çok şanlıydık çünkü Terme Belediye Başkanımız Şenol Kul'da sunumlara katılarak yorumlarını yaptı. Terme'de çok güzel çalışmalar çıktı" diye konuştu.




Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.