Öne Çıkanlar bafra Samsun
banner798

Bakan Kılıç: CHP engellemeseydi asıl bütçemizle yolumuzu yürüyor olacaktık
GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Cumhuriyet Halk Partisi eğer Aralık ayında bu bütçeyi engellemeseydi biz şu anda bütçemizi yapmış ve çıkarmış, Ocak ayından bu yana asıl bütçeyle yolumuza yürüyor olacaktık. Şu anda geçici bütçeyle işlerimiz yapmaya çalışıyoruz" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği Samsun'da, il genelinde bulunan sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile Atakum İlçesi'nde bir araya geldi. Konuşmasında CHP'yi eleştiren Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Bütçe çok daha önce çıkabilirdi. Cumhuriyet Halk Partisi eğer 2015 Aralık ayında bu bütçeyi engellemeseydi, biz şu anda bütçemizi yapmış ve çıkarmış Ocak ayından bu yana asıl bütçeyle yolumuza yürüyor olacaktık. Geçici bütçeyle değil. Şu anda geçici bütçeyle işlerimiz yapmaya çalışıyoruz ve bu belli noktalarda tabii ki işlerimizi yavaşlatıyor. İnşallah önümüzdeki süreçte bütçemizi çıkarttıktan sonra daha hızlı bir şekilde hizmetlerimize yürümeye devam edeceğiz" dedi.

Ankara'da yaşanan terör saldırıyla ilgi sonrasında ortak bildiriye katılmayan HDP ile ilgili Savoybetting de konuşan Bakan Kılıç, "Bu bildiri önemlidir. Milli duruşumuzun önemli bir göstergesidir. Buna katılamayan HDP'yi de kendi çalışmalarıyla başbaşa bırakıyoruz. Milli birliği ve duruşumuzun bir parçası olmaktan imtina etmişlerdir. Bunu Türkiye'ye nasıl anlatacaklar çok merak ediyorum. Zaten anlatamıyorlar da. Teröre karşı bir ve beraber olacağız. Bu bağlamda ben Ankara ve Diyarbakır'daki hain terör saldırılarında şehit olan güvenlik güçlerimize ve sivil vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

Önümüzdeki günlerde Samsun'da bütün büyükelçilerin katılımıyla bir program düzenleyeceklerini de konuşmasına ekleyen Bakan Kılıç, "Sayın Dışişleri Bakanımızla geçen hafta yaptığımız bir çalışma sonucunda havalar biraz ısınınca önümüzde süreçte Türkiye'de görev yapan büyükelçileri hep beraber Samsun'da ağırlanması konusunda bir mutabakata vardık. Dışişleri Bakanımıza da bu konuda ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Bu konuda bize destek vereceklerini açıkladılar. Bu programa kendisi de gelecek. Buraya gelecek olan her bir büyükelçi, Samsunumuzda ne var ne yok görecek. Ondan sonra onu merkezine yazacak. Farklı anlamlarda buradan hizmet almak isteyen ülkelerden gelecek olan misafirlerin Samsun'a gelmesi konusunda ön ayak olacaklar. Turizm, yabancı misafir deyip geçmeyin. Samsunumuza gelip burada hem turizm hem de ticari anlamda bağlantı yapıp ayrıldıktan sonra bunların takip edenlerin Samsunumuza neler katacağını iyi düşünmemiz lazım" dedi.

FOTOĞRAFLI


DHA-Politika - Türkiye-Samsun - Hakan AKGÜN

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.