Öne Çıkanlar Yeniden Refah Parti Bafra Yeniden Refah Parti
banner797

Türkiye’ye özgürlükçü demokrasiyi getirmek için çalışmaya devam edeceğiz


CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Doç. Dr. Selin Sayek Böke, “Türkiye’nin bu yoğun siyasi gündemi içerisinde bir kez daha Parti Meclisimiz geleceğin siyasetini inşa etmek, Türkiye’ye özgürlükçü demokrasiyi getirmek için çalışmaya devam etme konusunda kararlılığını ifade etti” dedi. Genel Başkan Yardımcısı Böke’nin Parti Meclisi toplantısının gündemine ilişkin basın açıklaması şöyle:



“Öncelikle sizleri beklettiğimiz için ben değerli basın emekçisi dostlardan özür dilemek istiyorum. Biliyorsunuz bugün Parti Meclisimiz Türkiye’nin yoğun siyasi gündemini değerlendirmek ve Aylin Nazlıaka’nın disipline sevk edilmesine yönelik talebi değerlendirmek üzere toplanmıştı. Gündem bu kadar yoğun olunca da Türkiye’nin siyasi gündemi toplantımızda uzun sürdü. Sizlerle geçte olsa buluşmamayı uygun görmedik. Onun için geçte olsa bir araya gelmeye değer vererek buradayız. Sizi de burada görmekten çok mutluyuz.

Biliyorsunuz Türkiye’nin çok yoğun bir siyasi gündemi var. Bugün Parti Meclisi’miz bu siyasi gündemi detayları ile ele aldı. Bu konuda iki önemli başlık öne çıktı. Türkiye’yi darbe hukukundan arındırma komisyon süreci ve dış politikaya dair detaylı sunumlar Genel Başkan Yardımcılarımız tarafından Parti Meclisi’nde yapıldı. Bu sunumları takiben neredeyse bütün Parti Meclisindeki arkadaşlarımız söz alarak görüş beyan ettiler ve karşılıklı bir fikir alışverişinde bulunuldu. Parti Meclisi’mizde öncelikle Uzlaşma Komisyonu çalışmalarının salt anayasa alanına sıkıştırılmaması, Türkiye’yi darbe hukukundan arındırma süreci olarak ele alınması gerektiği konusunda görüş birliği tekrar ifade edilmiş oldu. Bütün milletvekillerimizin, bütün Parti Meclisi üyelerimizin ortak görüşü Türkiye’yi özgürlükçü demokrasiye ulaştıracak, bu inşaya yönelik iradenin güçlü bir şekilde Makrobet beyanı vardı. Tüm vatandaşlarımızın hak ettiği özgürlükçü demokrasinin inşasına yönelik bu komisyon kapsamında eş zamanlı çalışmalar yürütülmesi hususunda bir ortak görüşe varıldı. Aynı zamanda dış politika alanındaki gelişmelerde detaylı bir şekilde paylaşıldı. Bu alandaki gelişmelerin yakından takip edilmesine yönelik bir görüş birliğine de varıldı. Suriye, Rusya, Ortadoğu bağlamında güncel dış politika konuları detaylı bir şekilde konuşulduktan sonra Cumhuriyet Halk Partisi’nin dış politika önermelerinin doğruluğu da bir kez daha tespit edildi.

Aynı zamanda bugün Aylin Nazlıaka tarafından ortaya atılan CHP’li bir milletvekilinin odasından Atatürk posterini indirdiği iddiasının asılsız ve gerçekdışı olduğu da bu Parti Meclisi’nde ortaya çıkmış oldu. Bu nedenle; asılsız ve gerçek dışı bir iddia ile Cumhuriyet Halk Partisi’ni kamuoyunda haksız bir tartışmanın içine çeken Parti Meclisi üyesi, Ankara Milletvekili Sayın Aylin Nazlıaka’nın kesin ihraç istemiyle tedbirli olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine gizli oylama sonucunda, oy çokluğuyla karar verildi. Bu asılsız iddialara muhatap edilen Parti Meclisi Üyesi, Ankara Milletvekilimiz Sayın Necati Yılmaz da toplantıda kendisiyle ilgili iddiaların iftira olduğunu ayrıntılı bir şekilde açıkladı. Parti Meclisi’miz böyle bir olayın gerçekleşmediğine kesin olarak kanaat getirdi.

Türkiye’nin bu yoğun siyasi gündemi içerisinde bir kez daha Parti Meclisi’miz geleceğin siyasetini inşa etmek, Türkiye’ye özgürlükçü demokrasiyi getirmek için çalışmaya devam etme konusunda kararlılığını da ifade etti…. Hepinize teşekkür ediyorum.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.