Öne Çıkanlar milli eğitim samsunsporda transfer
banner798

Dilşad Hatun Hanımlar Konağı tamamlandı

Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Yerel Seçim öncesi söz verdikleri mahallelere Hanımlar Konağı yapma çalışmalarına hızla devam ettiklerini söyledi. Başkan Genç, Kuzey Yıldızı Mahallesi'ndeki Dilşad Hatun Hanımlar Konağı'nın çalışmalarının tamamlandığını belirterek “Gaziosmanpaşa, Hasköy, Devgeriş ve Gölalan Mahallelerinde de Hanımlar Konağı çalışmalarını sürdürüyoruz. Bu mahallelere de yıl sonuna kadar kadınlar için Hanımlar Konağı kazandırılmayı planlıyoruz" dedi.

Kadınların ailenin, dolayısıyla toplumun temeli olduğunu söyleyen Başkan Genç, "Anneler çocuklarımızı yetiştiren, onları eğiten, geleceğe hazırlayan en önemli varlıklardır. Dolayısıyla kadınlarımız ailelerimizin temelini oluşturmaktadır. Bu bakımdan kadınlarımızın eğitimi, bilgili, donanımlı olması bizim için çok önemlidir. Kadınlarımız için 8 Mart Aile Okulu ve Eğitim Merkezi yaptık, kurs merkezleri açtık. Şimdi her mahallemizde hayata geçirdiğimiz Hanımlar Konağı ile özellikle uzak bölgelerdeki mahallelerimizde bulunan Casinovale hanım kardeşlerimiz kurs, eğitim, sosyal ve kültürel faaliyetlerde bulunabilecek" dedi.


Kuzey Yıldızı Mahallesi'ndeki Hanımlar Konağı'nın tamamlandığını ve adını ‘Dilşad Hatun Hanımlar Konağı’ koyduklarını belirten Başkan Genç, "İnşallah sırasıyla diğer mahallelerimizde de Hanımlar Konağı yaparak hanım kardeşlerimizin hizmetine sunacağız. Yaptığımız Hanımlar Konaklarına önemli Türk ve Müslüman kadınlarının isimlerini veriyoruz. Dilşad Hatun da bunlardan birisi. Böylece hem gençlerimiz, kadınlarımız tarihimizdeki önemli kadınları öğrenmiş oluyor hem de onların isimlerini yaşatıyoruz" diye konuştu.

Hanımlar Konaklarında kadınların her türlü sosyal ve kültürel etkinlikler yapabilecekleri mekanların yanı sıra Sıbyan Okullarının da olduğunu ifade eden Başkan Genç, "En çok Sıbyan Okulu’nun olduğu yer Canik’tir. Burada bir yandan anneler gelişirken, bir yandan da çocuklarımız tıpkı geçmişimizdeki Enderun Mekteplerinde olduğu gibi özel ilgi alanlarına göre yetişecek ve kendilerini geliştirecekler. Yaptığımız Hanım Konakları ve Sıbyan Mektepleri şehrimize hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.